7-daagse Marangu route Kilimanjaro

Vakantie overzicht: Dit is 7-daagse Marangu route Kilimanjaro

* Ook bekend als de “Coca-Cola route” – de Marangu route is een van de populairste routes naar de top van de Kilimanjaro. Ten eerste geloven veel bergwandelaars dat de Marangu-route de gemakkelijkste route naar de Uhuru-piek is, omdat het de enige route is die in 5 dagen kan worden gelopen (en dus de goedkoopste optie is).

* Maar wij raden u sterk aan de route over 06 dagen te lopen om uw kansen op het bereiken van de top te vergroten.

* Bovendien is dit de enige route met gemeenschappelijke slaapcabines met bedden en matrassen bij elke overnachtingsplaats. Daarnaast worden op de meeste plaatsen basisproducten zoals mineraalwater, bier en chocolade verkocht.

* Kortom de Marangu route volgt dezelfde route voor zowel de beklimming als de afdaling. Ontdek de Kilimanjaro met een 7-daagse Marangu route.

 

7-daagse Marangu route Kilimanjaro, Dag 1: Ophalen van de luchthaven – Afzetten bij het hotel

 

Onze gids wacht op je op de Kilimanjaro International Airport (JRO). U gaat op weg naar uw accommodatie in Moshi. Voordat de beklimming de volgende dag plaatsvindt, krijgen de deelnemers een korte briefing. Ook worden de kits en de noodzakelijke uitrusting gecontroleerd.

Maaltijdplan: vol pension
Accomodatie: Kilimamjaro mountain resort

7-daagse Marangu route Kilimanjaro!

 

De kilimanjaro beklimmen, Dag 02: Marangu Gate (1860m) – Mandara hut (2715m)

 

*Wandeltijd: 5 uur
*Afstand: Ongeveer 8.1 km
*Woongebied: Montane bos

Vanaf Moshi/Marangu duurt de rit naar de poort van het Kilimanjaro National Park ongeveer 15 minuten. Voorbij het dorp Marangu, dat op de lagere hellingen van de berg ligt. Zodra ze bij de poort van het park aankomen, moeten alle wandelaars zich aanmelden bij het parkkantoor en de laatste voorbereidingen treffen voor de beklimming. Er zijn dragers te zien die hun bepakking, met daarin bijvoorbeeld het voedsel, water, kookgas en de meeste uitrusting, regelen en inladen.

7-dagaase Kilimanjaro beklimmen

Vanaf de poort van het park volgen we een vrijgemaakt pad door het regenwoud waar de meeste dieren van de Kilimanjaro te zien zijn. Voorbij het hek vertrekt een alternatief en mooier parallel bospad naar links. Maar dit pad volgt de rand van een beek door het kreupelhout en biedt u de mogelijkheid om na 1,5 uur wandelen weer bij het hoofdpad aan te sluiten, of 1 uur voor de Mandara-hut waar u zult overnachten.

Ook de Mandara hut bestaat uit een groep houten A-hutten op een open plek in het bos. Elke hut heeft 6-8 slaapplaatsen met verlichting op zonne-energie. Er kunnen 60 klimmers mee. Kortom water wordt van bovenaf naar het kamp geleid en er zijn spoeltoiletten achter de hoofdhut.

Maaltijden: Volpension
Accommodatie: Mandara hut

 

Dag 03: Mandara hut (2715m) – Horombo hut (3705m)

*Wandeltijd: 6 uur
*Afstand: Ongeveer 11.6 km
*Woongebied: Heide

Namelijk vanaf de Mandara hut, loopt het pad door een kort stuk bos, langs de basis van de Maundi krater, en komt dan uit in een overgang van regenwoud naar heide. In de eerste plaats is het de moeite waard een korte omweg te maken om de rand van de Maundi krater te beklimmen voor een eerste indrukwekkend uitzicht op de Kibo krater. Te denken aan Kibo in de verte, met uitzicht op majestueuze gletsjers in de ochtendzon.

Wanneer u in het open veengebied bent, krijgt u de kans om enkele van de meest spectaculaire planten van de Kilimanjaro te zien – de endemische reuzenlobelia die tot 3 m hoog kan worden, en de reuzengrondel (SeneciaKilimanjari), die 5 m hoog kan worden. Nadat u ongeveer 6 uur heeft gewandeld, bereikt u de Horombo hut voor uw overnachting.

Maaltijden: Volpension
Accommodatie: Horombo Hut

 

De Kilimanjaro beklimen, Dag 04: Horombo hut (3705m) – Acclimatisatie dag

 

In de tweede plaats Horombo hut is een dorp van hutten gelegen op een klein plateau, met gebouwen vergelijkbaar met Mandara met een capaciteit van 120 klimmers! Zoals gewoonlijk zit Horormbo vol met wandelaars, gidsen en dragers, met een sfeer van avontuur en opwinding. Daarna komt u zowel stijgende als dalende wandelaars tegen. Dus extra dag en nacht in Horombois voor extra acclimatisatie. Ondertussen is een wandeling naar de Mawenzi hut, onderweg langs Zebra Rocks (ongeveer 3 uur op en 1,5 uur af) een aanrader.

Maaltijden: Volpension
Accommodatie: Horombo Hut

 

De Kilimanjaro beklimmen, Dag 05: Horombo hut (3705m) – Kibo hut (4730m)

 

*Wandeltijd: 6 uur
*Afstand: Ongeveer 9.6 km
*Woongebied: Alpiene woestijn

Na het ontbijt vervolgen we onze klim naar de alpiene woestijn. Vanuit Horombo zijn er twee routes naar de “Saddle” (dat verwijst naar het gebied tussen de toppen van Mawenzi en Kibo). Er is een bovenste route (rechter splitsing) en een onderste route (linker splitsing) waaruit u kunt kiezen. De bovenste route zou heel vertrouwd moeten zijn, aangezien u het grootste deel ervan de vorige dag hebt beklommen in de richting van de Mawenzi hut. Dit gedeelte is zeer stenig en geërodeerd.

De aanbevolen lagere route (linker splitsing) is veel gemakkelijker en bijna een uur korter, en passeert ook de laatste drinkplaats op 4130m. U zal uw waterflessen moeten vullen met al het water dat u nodig heeft tot uw terugkeer naar de Horombo hut over twee nachten (tenzij u bereid bent mineraalwater te kopen in de Kibo hut).
In de kale Alpenwoestijn ligt de Kibohut, een stenen blokhuis met stapelbedden voor 60 klimmers, maar geen beekjes met water in de buurt. Het is wel mogelijk mineraalwater en frisdrank te kopen bij het kampkantoor. Er zijn platformtoiletten achter de hut.
De top is nu nog eens 1195 m hoog en u zult dezelfde nacht uw laatste beklimming plaatsvinden. Bereid uw uitrusting, skistok en thermische kleding voor op uw toppoging. Vervang ook de batterijen van uw hoofdlamp en camera en zorg dat u een reserveset bij de hand hebt. Om bevriezing te voorkomen is het verstandig uw water in een thermosfles mee te nemen.

Maaltijden: Volpension
Accommodatie: Kibo Hut

 

De Kilimanjaro beklimmen, Dag 06: Kibo hut (4730m) – Uhuru Peak (5895m) – Horombo hut (3705m)

 

*wandeltijd: 7 tot 8 uur om Uhuru Peak te bereiken | 6 tot 8 uur om af te dalen naar Horombo
*Afstand: Ongeveer 5,4 km stijgen and 15 km dalen
*Woonomgeving: Stenen rotsen en met ijs bedekte top

Rond 23h20 sta je op, en na wat thee en koekjes schuifel je de nacht in, en hier wordt het zwaar. Het eerste deel van de route bestaat uit een rotsachtig pad naar de Hans Meyer grot (5150m) en biedt ook een goede rustplaats. Het pad loopt vervolgens zigzaggend omhoog naar Gillman’s point (5 681m), dat zich op de kraterrand bevindt. Dit gedeelte is zeer sterk met veel steenslag, wat grote fysieke en mentale inspanning vereist. Dit is waarschijnlijk het zwaarste deel van de hele route. Doe de Kili shuffle en beweeg langzaam.

Vanaf Gillmans Point komt u normaal gesproken sneeuw tegen tot aan Uhuru peak (5895m), het hoogste punt van Afrika. De weersomstandigheden op de top zullen bepalen hoelang u kunt blijven om foto’s te maken en voor de 3 uur durende afdaling terug naar de Kibohut. Na een korte rustpauze verzamelt u alle spullen die u voor de beklimming heeft achtergelaten en daalt u af naar de Horombo hut (3 uur) voor uw overnachting. De terugkeer naar de Horombo hut zal verrassend snel lijken in vergelijking met de beklimming. De totale wandeltijd op deze dag bedraagt ongeveer 14 uur, dus wees voorbereid op een zware dag. Later op de avond krijgt u uw laatste diner op de berg en uw zeer verdiende nachtrust.

Maaltijden: Volpension
Accommodatie: Horombo Hut

 

Dag 07: Horombo hut (3705m) – Marangu Gate (1860m)

 

*Wandeltijd: 6 uur
*Afstand: Ongeveer 19,7 km

Na het ontbijt vervolgt u uw daling (6 uur), langs de Mandara hut, naar de Marangu poort. Bij de Marangu poort ontvangt u uw top certificaten. De klimmers die Gillman’s Point (5685m) hebben bereikt, krijgen groene certificaten en degenen die Uhuru Peak (5895m) hebben bereikt, krijgen gouden certificaten. Je rijdt nu terug naar Moshi/ Arusha voor een langverwachte warme douche, diner en vieren.

Maaltijden: Volpension
Accommodatie: Arusha Planet Lodge

Voor meer informatie over de Berg Kilimanjaro
De Kilimanjaro

Het is mogelijk om 7 daagse Marangu routes te combineren met Zanzibar strandvakantie of Wildlife Safari!

De Kilimanjaro beklimmenroutes;

 

9 days Lemosho route

7 days Rongai route

8-daagse Machame route