Grote trek in Tanzania

6-daagse grote trek in Serengeti

Grote trek in Tanzania Het Serengeti National Park is een Tanzaniaans nationaal park in het Serengeti ecosysteem in de Mara en Simiyu regio’s. Aan de ene kant is het beroemd en bekend om zijn jaarlijkse migratie. Daarnaast zijn er meer dan 1,5 miljoen zwarte gnoes en 250.000 zebra’s te vinden, evenals talrijke nijlkrokodillen en honingdassen.

Serengeti:

Het woord “Serengeti” komt van het Masai-woord “Siringiti”, wat “eindeloze vlakten” betekent. Wanneer de meeste mensen aan safari en de Serengeti denken, stellen ze zich scènes van de Grote Trek voor, met een beeld van honderdduizenden gnoes die door het door krokodillen geteisterde water van de Mara-rivier trekken. Dit komt door de jaarlijkse migratie van miljoenen dieren, voornamelijk wildebeesten.

Kortom, het is het grootste wildspektakel van Afrika. Maar u stelt zich precies de Grote Trek voor, een kolonne gnoes van 40 km lang die twee of drie naast elkaar over de vlaktes schuifelt, allemaal op zoek naar vers, groen gras. Ter illustratie: stel dat het meer dan twee weken duurt voordat deze colonne dieren een plaats heeft gepasseerd. Ter illustratie: stel dat het meer dan twee weken duurt voordat deze colonne dieren een plaats heeft gepasseerd.
Ook leeuwen en hyena’s sluipen rond op zoek naar het zwakste dier of de eenzame achterblijver die van de kudde is gescheiden. Inderdaad, u bent nog maar net begonnen met het visualiseren van het prachtige fenomeen van de Grote Trek naar de Serengeti.

Wat is grote trek in Tanzania:

Bovendien nemen meer dan 2 miljoen migrerende dieren deel aan deze jaarlijkse reis:
1,5 miljoen gnoes, 400.000 zebra’s en 300.000 gazellen, begeleid door verschillende doelen: vers, groen gras vinden. De Grote trek vindt in feite het hele jaar door plaatst. Zowel prooien als roofdieren volgen een relatief voorspelbare maar variabele jaarlijkse cyclus, afhankelijk van regenval en de overvloed aan groen gras. De Grote trek in Serengeti, Tanzania is uniek!

 

Serengeti Centraal (Seronera)

 

In de omgeving van Lobo en de Grumeti rivier kun je het hele jaar door wilde dieren bekijken. Niet-trekkende dieren zoals olifanten, buffels, gazellen, zebra’s, leeuwen, luipaarden en cheeta’s zijn het hele jaar door aanwezig. Bovendien is de wildobservatie uitstekend en kunt u uren kijken zonder andere voertuigen te zien – echt een van de vergeten hoeken van de Serengeti-vlakten. Daarnaast vindt u prachtige rivierbomen langs de rivier en vogelsoorten zoals ijsvogels en visarenden.

Grote trek in Tanzania route:

Hieronder vind je een algemene routebeschrijving en de timing van de jaarlijkse trek. Maar alles draait om timing – de rest hangt af van regenpatronen en kan niet worden voorspeld. Omdat er geen hekken zijn in het ecosysteem van de Serengeti, volgen de kuddes eeuwenoude overlevingsinstincten die nooit voorspeld kunnen worden. De belangrijkste is dat de jaarlijkse cyclus in het zuiden begint. Tussen januari en maart worden een half miljoen kalveren geboren.

Wanneer komen ze weer terug:

Als de regens echter eindigen en het land uitdroogt, trekken de migrerende kuddes met de klok mee naar de Maasai Mara regio via de westelijke Corrido en Grummet rivieren. Zodra de korte regens arriveren, trekken de kuddes naar de meest noordelijke delen van de Serengeti in de buurt van de Mara-rivier en de Lami Wedge.

Ongeveer 1500 gnoes trokken naar de Mara rivier. Ze verplaatsen zich ook tussen de noordelijke en zuidelijke kusten. Eind oktober en november trekken de kuddes zuidwaarts naar de korte grasvlakten. Dit ligt dicht bij de zuidelijke vlaktes van Serengeti en Ndutu. Eind november is het broedseizoen.

Grote trek westelijke migratie in Tanzania:

Allereerst in de westelijke corridor zijn er de Grumeti en Mbalageti rivieren, die bijna parallel lopen en een strook van altijd groene bossen ondersteunen. Beide rivieren hebben een permanente populatie zebra’s, gnoes, roofdieren en vogels. Daarnaast is het mogelijk om grote groepen nijlpaarden en reuzenkrokodillen te vinden in de Grumeti-rivier. Gnoes komen ’s ochtends meestal samen rond waterpoelen in zulke dichte groepen dat ze lijken op mieren die rond een nest zwermen.

 

Noordelijke Great trek in Tanzania

 

De grote trek van de gnoes in het Wogakuria-gebied is meestal van augustus tot oktober, afhankelijk van de regenval. Daarbij loopt een lang stuk van de Mara rivier door het noordelijke Serengeti National Park, en de Mara rivier is het meest uitdagende obstakel voor de migratie. Dus het is ongelooflijk om kuddes gnoes de Mara rivier te zien oversteken.

Maar wanneer de regens stoppen en het land opdroogt, trekken de migrerende kuddes met de klok mee de Maasai Mara regio in via de westelijke Corrido en Grummet rivieren. Zodra de lichte regens arriveren, trekken de kuddes naar de meest noordelijke delen van de Serengeti in de buurt van de Mara-rivier en de Lami-wig.
Ongeveer 1.500 gnoes trokken naar de Mara rivier. En heen en weer tussen de noordelijke en zuidelijke kusten. Eind oktober-november trekken de kuddes zuidwaarts naar de korte grasvlakten. Dat is dicht bij de zuidelijke vlaktes van Serengeti en Ndutu. Eind november is het broedseizoen.

Grote trek, de beste tijd om te bezoeken:

Juni – september hoge dichtheden het hele jaar door, hoewel de piek tijdens het droge seizoen ligt. Ook is dit het moment dat de Grote Migratie door het gebied trekt en de Grumeti rivier oversteekt.

Bovendien trekt de grote trektocht door het gebied en steekt de Grumeti rivier over (in juni of juli). Dit spektakel staat niet hoog op een safaribucketlist. En daar is een goede reden voor!

Eind januari tot februari is het kalftijd van de gnoes, wanneer leeuwen en jachtluipaarden neerstrijken op fragiele en naïeve pasgeborenen. Hoewel deze scènes boordevol actie zitten, zijn ze niet voor doetjes.

In maart en april is het regenseizoen en loopt de Serengeti, die normaal zo druk is, leeg. In deze tijd keren de trekvogels terug – een grote attractie voor alle vogelaars.

Activiteiten

Ballon safari’s, en game driving

Download hier uw routebeschrijving voor de “Grote Trek”!

7-daagse – De grote trek safari in Serengeti
7-dagen Tanzania Gnoe trek -Western Corrido
6-daagse Grote trek Serengeti
14 daagse Tanzania en Zanzibar
https://www.endless-safaris.nl/en/6-days-private-safari/

Verder is het mogelijk om de Great Migration safari in Tanzania te combineren met een prachtige strandvakantie in Zanzibar.

Alles kan naar u wens worden aangepast!

Voelt u zich vrij om vandaag nog contact met ons op te nemen!

Telefoon nummer +31 36 737 05 99

WhatsApp: + 31 6 28878339

Email: info@endless-safaris.nl
Contact