Lake Manyara National Park

Waarom Lake Manyara National Park

Allereerst Lake Manyara National Park is een gebied van 330 vierkante kilometer. In de tweede plaats gaat het om een meer bij hoge waterstanden. Ten derde ligt de toegangspoort 1,5 uur (126 km) ten westen van Arusha langs een nieuw geasfalteerde weg. Tot slot, dicht bij de etnisch diverse marktstad Mto wa Mbu. Kortom, Lake Manyara National Park is een beroemde plaats om vogels te kijken in Tanzania.

Lake Manyara National Park

Bovendien bevat Manyara National Park vele habitats. Bijvoorbeeld grondwaterbos, een moerassige waaierdelta, acaciabossen en een kleine grasvlakte. Daarom trekt het gevarieerde leefgebied veel wilde dieren aan, waaronder een van de grootste olifanten van Afrika. Sterker nog, algen die in het meer groeien trekken grote flamingo’s aan. Daardoor ondersteunt dit Afrikaanse nationale wildpark een grote verscheidenheid aan dieren. In feite de belangrijkste safari-attractie in Lake Manyara het vogelleven en de boomklimmende leeuwen. Daarnaast, nijlpaarden, en andere dieren, die van zeer dichtbij worden waargenomen.

Wat is er te zien Manyara National Park!

Vooral Manyara National Park heeft de meest zichtbare roofdieren en de belangrijkste toeristische attractie zijn de leeuwen, beroemd om hun gewoonte om in bomen te klimmen.
Waarom de leeuwen van Lake Manyara National Park? En niet die van de nabijgelegen Serengeti en Ngorongoro zoveel tijd doorbrengen in bomen blijft een raadsel. In de acaciabossen ten zuiden van de Msasa-rivier kunnen de leeuwen zich ideaal terugtrekken voor de zon.

Maar als enige soort van hun soort in de wereld, maken ze niet alleen de oude mahonie en elegante acacia’s tot hun thuis tijdens het regenseizoen en zijn ze een bekend maar ook zeldzaam kenmerk van het noordelijke park. Naast de leeuwen herbergt het nationale park ook de grootste concentratie bavianen ter wereld – een feit dat zorgt voor interessante wildobservaties van grote families primaten.

Als u eenmaal in het Manyara National Park bent, kunt u veel dieren zien, zoals de impala, giraffe, zebra en olifanten. Ondertussen verzamelen pelikanen, ooievaars, aalscholvers, ganzen en eenden zich in overvloed rond Lake Manyara. Bij de kustlijn van Lake Manyara National Park is de kleur van duizenden roze flamingo’s het eerste wat je je herinnert. De enorme hoeveelheid grondwater die in dit gebied door de rotswand stroomt, heeft de ideale habitat gecreëerd voor verse producten. Toch verbouwen lokale boeren in Mto wa mbu van alles, van bananen tot maïs. Kortom, Mto wa mbu betekent “muggenkreek/rivier”, waar veel malaria voorkomt, dus zorg dat je veel insectenwerende middelen opdoet.

Een gratis eierkoker

Een gratis eierkoker Bovendien, voorbij de Bagayo rivier, een gebied dat vooral bekend staat om zijn majestueuze baobab bomen, ligt Maji Moto Ngogo, een frisse maar hete waterbron (40°C). Na de tweede reeks warmwaterbronnen aan het eind van het park, borrelt Maji Moto rond (60°C) – een uitstekende plek om uw eieren te koken voor de lunch!

Verder ontdek u Manyara National Park in 1 dag!

Activiteiten:

Kanoën bij voldoende hoge waterstand. Nachtelijke game drives, game drive

Vraag hier een reisschema aan,

6 dagen privé safari in Tanzania

9 dagen Safari pakket with culturele wandelingen

Boomklimmende leeuw- lake manyara 6 dagen prive Safari