Tarangire nationaal park

Olifant Tarangire nationaal park

Tarangire nationaal Park is het zesde grootste nationale park in Tanzania. Het ligt in de regio Manyara. De naam Tarangire komt voort uit de Tarangire rivier die het park doorkruist. De Tarangire rivier is de belangrijkste bron van zoet water voor de wilde dieren in het Tarangire ecosysteem tijdens het jaarlijkse droge seizoen.

Tarangire nationaal park is vooral bekend om zijn baobabbomen en zijn olifantenpopulatie die het hele jaar door aanwezig is. Met andere woorden, het is gebruikelijk om kuddes tot 300 olifanten van alle leeftijden en groottes te zien.

Maar ook de roofdieren zijn goed vertegenwoordigd, samen met meer dan 550 verschillende vogelsoorten, de meeste broedende soorten in één habitat waar ook ter wereld.

Het is de grootste concentratie van wilde dieren buiten het Serengeti ecosysteem en de enige plek in Tanzania.
De franje-oor oryx en de langnek gerenoek kunnen worden waargenomen. Bijvoorbeeld, gnoes, zebra’s en andere dorstige nomaden verdringen de krimpende lagunes. Terwijl Leeuwen wachten vroeg op de volgende kans om te jagen.

Giraffen in Tarangire

Alle eerste, ligt Tarangire nationaal park tussen de vlaktes van de Maasai Steppe in het zuidoosten en de meren van de Great Rift Valley in het noorden en westen. In de tweede plaats, beslaat dit nationale park meer dan 2.849 vierkante kilometer en maakt het deel uit van het grotere ecosysteem Tarangire Conservation Area (TCA). Ten derde, een uitgestrekt gebied van onbeschermd land strekt zich uit over de Maasai Steppes. Maar ook, het gelegen in de Rift Valley regio, vlakbij de oostelijke rand van Manyara meer, bevat Tarangire negen verschillende vegetatiezones, die elk unieke vormen van dierenrijk ondersteunen. Landschappen variëren van beboste savannen tot rivieren. But the most distinctive scenery in Usually, Tarangire is probably the rolling hills dotted with massive, majestic baobab trees. Verwarde ledematen afgetekend tegen de uitgestrekte, open hemel.

Tarangire nationaal park, de beste tijd om te gaan:

Tijdens het droge seizoen tussen juli en november worden grote kuddes zebra’s, gnoes, antilopen en ander wild aangetrokken door het water van de Tarangire rivier. De olifantenpopulatie is fenomenaal. Echter, het park is echter groener tijdens het regenseizoen, en het vogelleven is verbazingwekkend. Bovendien ligt het park slechts 121 km van Arusha, dus een dagtocht naar het park is mogelijk als uw tijd en budget beperkt zijn.

U kunt Tarangire nationaal park op elk moment bezoeken, maar tijdens het droge seizoen (juli tot oktober). Daarom van het enorme aantal dieren, wanneer u de meest ongelooflijke wildconcentratie buiten de Serengeti kunt bekijken.

Download hier uw reisschema!

6 -daagse privé safari in Tanzania

https://www.endless-safaris.nl/en/14-days-tanzania-zanzibar/

https://www.endless-safaris.nl/en/9-days-safari-package/

Neem vandaag nog contact met ons op!

Telefoon nummer +31 36 737 05 99
Email: info@endless-safaris.nl