14 dagen Tanzania en Zanzibar

6 dagen safari + 8 dagen Zanzibar (14 dagen Tanzania & Zanzibar)

  • Ontdek Tanzania & Zanzibar in 14 dagen
  • Type Accommodatie (Tanzania): Lake Burunge tented Camp, Tanzania Bush camps (Standard)
  • Verblijf (Zanzibar): 4-sterrenhotels
  • Te bezoeken parken: Serengeti, Tarangire, Ngorongoro & Manyara National Park
  • Tocht: Snorkelen in Mnemba, Jozani bos, Stone Town, Kruidentocht
  • Geniet van december tot april van het afkalfseizoen
  • Van juli tot oktober kunt u getuige zjn van het spektakel van de oversteek door de Gnoes van Mara river. Een gevaarlijke onderneming omdat ze de hongeride krokodillen moeten ontwijken

 

Twee weken vakantie, Dag 1. Vervoer van de luchthaven naar Arusha

 

Eerst word u opgehaald door onze professionele gids op Kilimanjaro International Airport (JRO) met een 4- wheel drive naar het hotel. Tijdens de rit naar uw hotel ervaart u het verschil tussen de natuurlijke geur van Tanzania.

Maaltijdplan: Overnachting en ontbijt
Accommodatie:

 

Dag 2: Arusha stad naar Tarangire nationaal park

 

Geniet daarna van een ontbijt in het hotel. Daarna haalt onze proffesionele gids u op uw hotel in Arusha stad. Er is gekoelde mineraalwater en lekker picknicklunch mee. Zo bent u volledig voorbereid om park Tarangire te ontdekken.

Tarangire Nationaal Park is vooral bekend om zijn baobabbomen en zijn olifantenpopulatie die het hele jaar door aanwezig is. Met andere woorden, het is gebruikelijk om kuddes tot 300 olifanten van alle leeftijden en groottes te zien. Maar ook de roofdieren zijn goed vertegenwoordigd. Samen met meer dan 550 verschillende vogelsoorten heeft Tarangire de meeste broedende soorten in één habitat waar ook ter wereld. Als enige plek in Tanzania is dit de grootste concentratie van wilde dieren buiten het ecosysteem van de Serengeti. De Franje-oor oryx en de Langnek Gerenuk kunnen worden waargenomen. Bijvoorbeeld Gnoes, zebra’s en andere dorstige nomaden verdringen zich bij de krimpende lagunes. Terwijl leeuwen al vroeg wachten op de volgende kans om te jagen.

14 dagen Tanzania en Zanzibar

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Burunge Tented Camps

 

Twee weken vakantie, Dag 3: Serengeti National Park

 

Na het ontbijt vetrekt u naar Serengeti National Park met lekker picknicklunch mee.

Kortom, het is het grootste spektakel van wilde dieren in Afrika. Maar ze stellen zich de precieze Grote Migratie voor, een colonne gnoes van 24 mijl (40 km) lang. Twee of drie tegelijk schuifelen ze over de vlakte, op zoek naar vers, groen gras. Ter illustratie: stel nu dat het meer dan twee weken duurt voordat die colonne dieren een plek heeft overgestoken. Bijvoorbeeld, als ze ineengedoken zitten om zich te beschermen, te bevallen of in paniek te ontsnappen aan de kaken van een krokodil.
Ook leeuwen en hyena’s doorkruisen de scène op zoek naar het zwakste dier of de eenzame achterblijver gescheiden van zijn kudde. U hebt nu pas het prachtige fenomeen van de Grote Serengeti Migratie gevisualiseerd.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Tanzania Bush Camp

Day 4: Serengeti nationaal park

Als de ontbijten voorbij zijn, kunt u de hele dag bij de Mara rivier rijden en de Grote Migratie Rivier oversteken. Daarna keert u terug naar uw kamp voor het avondvuur, het diner en de overnachting.

Al met al nemen meer dan 2 miljoen migrerende dieren deel aan deze jaarlijkse reis: 1,5 miljoen gnoes, 400.000 zebra’s en 300.000 gazellen met verschillende doelen: het vinden van vers, groen gras. Dus vindt de Grote Trek het hele jaar door plaats. Prooi en roofdier volgen een relatief voorspelbare maar variabele jaarlijkse cyclus afhankelijk van regenval en overvloedig groen gras. De Grote trek in Tanzania is uniek!

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Tanzania Bush Camp

 

Twee weken vakantie, Dag 5: Ngorongoro krater

Na het ontbijt vertrekt u naar Ngorongoro Conversation Area voor een game drive.

Ngrorongoro krater

De Ngorongoro krater staat bekend als het achtste wereldwonder!!!

De ‘Big Five’ – leeuw, luipaard, olifant, zwarte neushoorn en Afrikaanse buffel – zijn inderdaad enorm.

Toch is het mogelijk om alle grote vijf te zien.

Ngorongoro krater

Het Ngorongoro Conservation Area (NCA), 8.300 vierkante kilometer groot, is de enige plek op aarde waar mens en dier in harmonie samenleven. Bovendien de Ngorongoro krater gaat tot een diepte van wel 610 meter met een basisgebied van 260 vierkante kilometer. Daarbij moet de hoogte van oospronkelijke vulkaan tussen de 4.500 en 5.800 meter hoog zijn geweest.

Naast de centrale caldera, heeft Ngorongoro krater twee vulkanen. Olmoti en Empakai zijn beroemd om zijn prachtige watervallen, de tweede met een diep meer en weelderige, groene muren.

Tot slot, beneden in de krater zijn heel veel onvoorstelbaar mooie taferelen. Bijvoorbeeld gnoes (wildebeesten), zebra’s, buffels en grant’s gazellen zijn in grote aantallen aanwezig. Maar er zijn ook wrattenzwijnen, hartebeesten, bushbokken, waterbokken en Bohr’s rietbokken.

14 dagen Tanzania en Zanzibar

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Tioma Lodge

 

Dag 6: Lake Manyara (Manyara meer) – Arusha – Zanzibar

 

Na het ontbijt rijd u naar Manyara meer park

Het meest zichtbare roofdier en belangrijkste toeristische attractie van Lake Manyara is de leeuw, die beroemd is om zijn vermogen om in bomen te klimmen.

Manyara meer

Waarom de leeuwen van Lake Manyara National Park en niet die van de nabijgelegen Serengeti en Ngorongoro zoveel tijd in de bomen doorbrengen, blijft een raadsel.

De acaciabossen ten zuiden van de Msasa rivier vormen een ideale plek voor de leeuwen om zich in de hitte van de dag terug te trekken.
Als enige van hun soort in de wereld, maken ze van de oude mahonie en elegante acacia’s hun thuis tijdens het regenseizoen en zijn ze een bekend maar vrij zeldzaam kenmerk van het noordelijke park. Naast de leeuwen herbergt het nationale park ook de grootste concentratie bavianen ter wereld – een feit dat zorgt voor interessante wildobservaties van grote families primaten.

Verder zijn er in Manyara Lake veel dieren te zien, zoals impala’s, giraffen, zebra’s en olifanten Ook een diverse verzameling watervogels, pelikanen, ooievaars, aalscholvers, ganzen en eenden komen in overvloed samen rond Manyara meer. Daardoor heeft de kustlijn van Lake Manyara de kleur van duizenden roze flamingo’s.

14 dagen Tanzania en Zanzibar

Tegen het einde van de dag kunt u naar Zanzibar vliegen.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Accommodation: Sunbay Mlilile Beach hotel; Dream’s bay Boutique Hotel; Waridi Beach resort & SPA

 

Dag 6: Zanzibar Internationale Luchthaven transfer – Hotel

 

Onze taxichafuur wacht u hier op en bringt u naar het hotel. Vervolgens reist u naar uw kleine paradijshotel & Betique in Matemwe. Vakanties in Zanzibar zijn heel anders dan die in Tanzania.

In het hotel wordt u begroet met een heerlijke tropisch welkomstdrankje.

Maaltijdplan: half pension
Accommodatie: Sunbay Mlilile Beach hotel; Dream’s bay Boutique Hotel; Waridi Beach resort & SPA

 

Dag 7: Ontspannen in het hotel

 

Geniet van de zee, met een heldere blauwe water en laat he een heerlijk masseren.

Accomodatie 14 dagen Zanzibar vakantie

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Sunbay Mlilile Beach hotel; Dream’s bay Boutique Hotel; Waridi Beach resort & SPA

 

Twee weken vakantie, Day 8: Mnemba Snorkelen

 

Mnemba is het ene beroemde conversatiegebied in Zanzibar. Mnemba is privé, en niet-gasten mogen het eiland niet bezoeken. Dit is een paradijs voor snorkelaars en duikers vanwege de vele verschillende vissoorten en het kristalheldere blauwe water.

excursie van een volledige dag

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Sunbay Mlilile Beach hotel; Dream’s bay Boutique Hotel; Waridi Beach resort & SPA

 

Dag 9: Jozani bos

 

In het Jozani bos leven meer dan 45 verschillende soorten vlinders, vogels en andere soorten fauna, bijvoorbeeld bushbaby’s (Galago) en sykes apen. Als u van het Jozani bos hebt genoten, kunt u ook de mangrovebossen bezoeken. Mangrove is een van de essentiële schuilplaatsen voor wilde vogelsoorten en honingbijen.

Jozani forest

excursie van een halve dag.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Sunbay Mlilile Beach hotel; Dream’s bay Boutique Hotel; Waridi Beach resort & SPA

 

14 dagen Tanzania en Zanzibar; Dag 10: Stone stad + kruiden tour

 

Stone town is de oude stad van Zanzibar. De stad ligt ten westen van Unguja en is het hoofdeiland van de Zanzibar Archipel. Met andere woorden, Stone Town was een voormalige hoofdstad van het Sultanaat van Zanzibar. Daarbij was Zanzibar een specerijencentrum voor kruidnagel. Bovendien is Stone Town een gedenkwaardige stad omdat het in de 19e eeuw een centrum van slavenhandel was.

Er komen niet alleen kruidnagels uit Zanzibar, maar nog veel meer. U zult versteld staan! Tijdens de specerijentour zult u zien hoe verschillende soorten specerijen en kruiden groeien voordat ze de industrie bereiken om gemalen te worden en u ze op de markt of in de supermarkt vindt.

Stone Town

In Stone town zijn veel dingen te zien, zoals Arabische houten deuren, historische gebouwen zoals het House of Wonders, Freddie Mercury’s House, Forodhani Food Market, de mix van verschillende culturen zoals Arabisch, Indiaas en nog veel meer.

excursie van een volledige dag

Maaltijdplan: half pension
Accommodatie: Sunbay Mlilile Beach hotel; Dream’s bay Boutique Hotel; Waridi Beach resort & SPA

 

Twee weken vakantie, Dag 11- 13: Ontspannen in het hotel

 

U zou bijvoorbeeld een ontspannende dag in het hotel kunnen hebben. Geniet van de zee, zwembad, laat u een heerlijke masseren en lekker cocktails.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Sunbay Mlilile Beach hotel; Dream’s bay Boutique Hotel; Waridi Beach resort & SPA

 

Twee weken vakantie, Dag 14: Hotel – Zanzibar luchthaven

 

Helaas, dat de tijd zo snel gaat. Dit is het dag dat u hebt gepland om terug te vlingen naar Nederland.

Maaltijplan: half pension (ontbijt en lunch)

Accommodatie: Sunbay Mlilile Beach hotel; Dream’s bay Boutique Hotel; Waridi Beach resort & SPA

Alles kan naar u wens worden aangepast!

14 dagen Tanzania & Zanzibar vakantie is de beste manier om Tanzania en Zanzibar te bezoeken.

Boek nu uw 14 dagen Tanzania & Zanzibar!

Zanzibar vakantie