Zanzibar vakantie

Zanzibar is bekend als een klein paradijs!

Zanzibar vakantie is beroemd om zijn strandvakantie. Allereerst is de zee schoon, met blauw water, en de zonsondergang is perfect In de tweede plaats is Zanzibar een plek waar je na een wilde safari in Tanzania graag onder een palmboom ontspant en aan een cocktail nipt. Kortom, de activiteiten in Zanzibar maken uw vakantie perfect omdat ze anders zijn dan in Tanzania. Dit eiland heeft vier grote eilanden, Unguja, Pemba, Mafia en Kizimkazi. Samen maken ze Zanzibar. Samen maken ze Zanzibar.

 

Zanzibar vakantie, Stone Town stadtour

zanzibar vakantie

Stone town is de oude stad van Zanzibar. De stad ligt ten westen van Unguja en is het hoofdeiland van de Zanzibar Archipel. Met andere woorden, Stone Town was een voormalige hoofdstad van het Sultanaat van Zanzibar. Daarbij was Zanzibar een specerijencentrum voor kruidnagel. Bovendien is Stone Town een gedenkwaardige stad omdat het in de 19e eeuw een centrum van slavenhandel was.

In stone town zijn veel interessante aspecten te zien zoals Arabische houten deuren, historische gebouwen zoals het House of Wonders, Freddie Mercury’s House, de Forodhani Food Market, de mix van verschillende culturen zoals Arabisch, Indiaas en nog veel meer.

 

Jozani bos

Het Jozani nationaal park ligt op het eiland Zanzibar. Met andere woorden, de rode colobus is een van de dieren die in het Jozani bos voorkomen. Bovenal is het Jozani bos versierd met meer dan 45 verschillende soorten vlinders, vogels en andere diersoorten, zoals bush baby’s (Galago) en sykes apen. Nadat u van het Jozani bos hebt genoten, kunt u ook de mangrovebossen bezoeken. Bovendien is mangrove een van de essentiële schuilplaatsen voor wilde diersoorten, vogels en honingbijen.

 

Zanzibar vakantie, zandbank tour

 

Nakupenda (Ik houd van jou) sandbank is een prachtig wit zandstrand om te bezoeken. Het noemt ook “Neverland” vanwege de oppervlakte bij laag water. De perfecte plek om te ontspannen, te zonnen, te snorkelen en te genieten van verse vis zoals schelpdieren.

Zanzibar vakantie, Kruiden tour
zanzibar vakantie kruiden tour

Niet alleen komt kruidnagel uit dit kleine paradijs, maar er komt nog veel meer vandaan. U wordt er door verrast!. Tijdens de spice tour ziet u hoe verschillende soorten specerijen en kruiden groeien voordat ze de industrie bereiken om gemalen te worden en u ze op de markt of in de supermarkt vindt.

Zanzibar vakantie, Mnemba snorkeling
Snorkelen op Mnemba

Mnemba is het ene beroemde conversatiegebied in Zanzibar. Mnemba is privé, en niet-gasten mogen het eiland niet bezoeken. Dit is een paradijs voor snorkelaars en duikers vanwege de vele verschillende vissoorten en het kristalheldere blauwe water.

Zanzibar vakantie, Gevangenis Eiland

De Quarantaine, Changuu eiland staat bekend als Gevangenis Eiland. Een historisch eiland ter grootte van 5,6 km ten noordwesten van Stone Town, Unguja, Zanzibar, Tanzania. Vroeger was dit een eiland dat in de jaren 1860 werd gebruikt als gevangenis voor slaven. Gevangeniseiland was een opstandige slaaf voordat ze werden verkocht op de slavenmarkt in Stone Town, Zanzibar, of verscheept naar het buitenland.

Freddie Mercury

Freddie Mercury was een van de beroemdste rocksterren van 1970. Een Queen band werd gevormd in 1970.

Maar weet u dat het Freddie Mercury museum in Zanzibar het oorspronkelijke huis is van Freddie en zijn familie voordat ze naar India verhuisden? En dan Engeland? De Freddie Mercury Museum is in het hart van Stone Town, Zanzibar. Bovendien ging hij op zijn vijfde jaar naar de missieschool St. Joseph’s Convent in Zanzibar.

Zanzibar vakantie, Dolfijn tour

Ten eerste, is de dolfijnentour een van de belangrijkste attracties van Zanzibar. De tweede is dat de tocht ’s ochtends begint en naar de plek gaat waar een dolfijnentour plaatsvindt. Op de derde plaats is deze tocht per motorboot. Bovendien zijn er twee gebieden mogelijk om een dolfijnentour te doen. In Mnemba en Kizimkazi. Tot slot hangt de keuze van het gebied af van de toestand van de zee.

Forodhani Voedselmarkt

Elke avond als de zon ondergaat is, vindt u op de voedselmarkt in Forodhani Gardens in Zanzibar een levendig genot. Bijvoorbeeld, de openlucht voedselmarkt ontmoet mensen van verschillende paleizen. Ook weten we allemaal dat Zanzibar een klein paradijs is vanwege de Indische Oceaan. Er zijn ook verschillende soorten vis vers uit de zee. Ook Swahili traditionele gerechten zoals Tamarin soep, Urojo, Zanzibar pizza, verschillende keuzes van grilles zeevruchten, verse salades, vers fruit en suikerriet en nog veel meer. Tevens is de complete Forodhani-tuin omgeven door eetkraampjes en koks die voor je neus bezig zijn met het bereiden van Yammy eten.

Zanzibar vakantie , Het house van wonder

Dit wonderhuis is een gedenkwaardig herkenningspunt in Stone Town, Zanzibar. Bovendien is dit gebouw historisch omdat het een van de zes paleizen is die door de tweede sultan van Zanzibar zijn gebouwd.
Dit gebouw is het hoogste en grootste gebouw in Stone Town. In de buurt van Forodhani Gardens staat een Huis van Verwondering. Met andere woorden, het House of Wonder is een van de historische gebouwen van Zanzibar en de Swahili cultuur.

Zanzibar vakantie, Safari Blue

Safari blue is de beste manier om Menai Bay, Zanzibar te ontdekken. Menai Bay is een beschermd zeegebied. Trouwens, met een beetje geluk kun je dolfijnen zien.
Menai Bay Conservation biedt typische lokale boten aan, de dhow. U vertrekt op de prachtige zandbank. Een plek waar je kunt ontspannen en heerlijk kunt snorkelen. S’ middags kunt u lunchen met vers gegrilde vis, kreeft en schaaldieren. Hij ligt op Kwale Island. Een plek die omringd is door tamarindebomen. Geniet van een natuurlijk zwembad in de mangrove baai, en daarna bezoeken we de majestueuze 500 jaar oude baobab boom, het oudste exemplaar van de baobab.

Alsjeblieft, hier is een reisschema

14 dagen Zanzibar vakantie

14 dagen Tanzania en Zanzibar

Daarnaast is een combinatie van een Zanzibar vakantie met een safari mogelijk.

Zanzibar

Tanzania

Voelt u zich vrij om vandaag nog contact met ons op te nemen!
Telefoon nummer +31 36 737 05 99
Email: info@endless-safaris.nl