6-daagen Grote trek Serengeti

6-dagen Grote trek Serengeti

(5 dagen volledige privé-safari): grote trek in Serengeti

Vakantie overzicht

  • 6-dagen Grote trek Serengeti
  • Te bezoeken parken: Ngorongoro krator & Serengeti nationaal park
  • Accommodatie: Kibo palace, Ngorongoro Serena Lodge, Serengeti Serena, Mara Mara Tented Lodge
  • Maaltijdplan: vol pension

 

De grote trek Serenegti, Dag 1. Vervoer van de luchthaven naar Arusha

 

Eerst wordt u opgehaald door onze proffesionele gids op Kilimanjaro International Airport (JRO) mer een 4-Wheels drive naar het hotel. Als je naar je hotel rijdt, merk je het enorme verschil in de natuurlijke geur van Tanzania.

Maaltijdplan: half pension
Accommodatie: Kibo Palace

 

6-dagen de grote trek in Serengeti, Dag 2. Arusha stad naar Ngorongoro krator

 

Uw reis begint vroeg in de ochtend. U kunt in het hotel om een ontbijtbox vragen.

Er is gekoelde mineraalwater en lekker picknicklunch mee. Zo bent u volledig voorbereid om de Ngorongoro krater te ontdekken.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater staat bekend als het achtste wereldwonder!!!

De ‘Big Five’ – leeuw, luipaard, olifant, zwarte neushoorn en Afrikaanse buffel – zijn inderdaad enorm.

Toch is het mogelijk om ze hier alle vijf te zien.

Ngorongoro krater

Het Ngorongoro Conservation Area (NCA), 8.300 vierkante kilometer groot, is de enige plek op aarde waar mens en dier in harmonie samenleven. Bovendien de Ngorongoro krater gaat tot een diepte van wel 610 meter met een basisgebied van 260 vierkante kilometer. Daarbij moet de hoogte van oospronkelijke vulkaan tussen de 4.500 en 5.800 meter hoog zijn geweest.

Naast de centrale caldera, heeft Ngorongoro krater twee vulkanen. Olmoti en Empakai zijn beroemd om zijn prachtige watervallen, de tweede met een diep meer en weelderige, groene muren.

Tot slot, beneden in de krater zijn heel veel onvoorstelbaar mooie taferelen. Bijvoorbeeld gnoes (wildebeesten), zebra’s, buffels en grant’s gazellen zijn in grote aantallen aanwezig. Maar er zijn ook wrattenzwijnen, hartebeesten, bushbokken, waterbokken en Bohr’s rietbokken. Morgenochtend vertrekt u naar het Serengeti National Park. Hier zult u getuige zijn van de Grote Trek van de Wildebeesten!

Maaltijdplan: half pension
Accommodatie: Ngorongoro Serena Lodge

 

Dag 3: Ngorongoro krater – Serengeti National Park

 

Na het ontbijt in het hotel wordt u opgewacht door onze professionele gids/chauffeur. Daarna gaan we op gamedrive om de Grote Migratie van de wildebeesten te bekijken met een lekkere picknicklunch.
Serengeti National Park is het rijkste savanne-, dieren- en bosgebied. Er zijn veel olifanten, leeuwen, gazellen, buffels, impala’s, cheeta’s, grote katten en zoveel dingen te zien. Een volle dag voor een gamedrive en zoektocht naar de Grote Trek.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Serengeti Serena

 

De Grote trek, Dag 4: Serengeti (Noord Mara)

 

Het ontbijt wordt in het kamp geserveerd. Daarna nemen we onze lekker picknicklunch en gaan we op gamedrive om de grote migratie te bekijken.

Kortom, het is het grootste wildspektakel van Afrika. Maar ze denken precies aan de Grote Migratie, een colonne gnoes van 40 km lang die twee of drie tegelijk over de vlaktes schuifelen, allemaal op zoek naar vers, groen gras. Ter illustratie: stel dat het meer dan twee weken duurt voordat deze colonne dieren een plaats heeft doorkruist. Bijvoorbeeld als ze bij elkaar kruipen voor bescherming, bevallen of in paniek vluchten voor de kaken van een krokodil.
Ook leeuwen en hyena’s sluipen rond, op zoek naar het zwakste dier of de eenzame achterblijver die van de kudde is gescheiden. Eigenlijk hebt u zojuist het prachtige fenomeen van de Grote Serengeti Migratie gevisualiseerd.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Mara Mara Tented Camp

 

De Grote trek; Day 5: Serengeti (Noord Mara)

Na het ontbijt geniet u van een volledige dag gamendrive op Mare rover om de grote trek/wildebeestmigratie te bekijken. s Avonds keert u terug naar uw kamp voor een kampvuur, diner en overnachting.

Bijzonder is dat meer dan 2 miljoen migrerende dieren deelnemen aan deze jaarlijkse reis: 1,5 miljoen gnoes, 400.000 zebra’s en 300.000 gazellen, met verschillende doelen: vers, groen gras vinden. De Grote trek Migratie vindt het hele jaar door plaats. Maar natuurlijk volgen prooi en roofdier een relatief voorspelbare maar variabele jaarlijkse cyclus, afhankelijk van regenval en de beschikbaarheid van groen gras. 6-dagen Grote trek Serengeti, Tanzania is uniek!

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Mara Mara Tented Lodge

 

Dag 6: Serengeti Noord – het vertrek

Na het ontbijt geniet u van uw laatste dag in dit gebied tijdens een gamedrive op weg naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Grote wildebeestmigratie in Serengeti, de beste tijd om Serengeti National Park te bezoeken!

Grote trek Serengeti, In december of soms al eind november:

De grote trek begint in de richting van Serengeti National Park. Ze dekken ook de zuidelijke en oostelijke delen van Soronea, Ndutu en het noordelijke deel van het Ngorongoro Conservation Area.

Januari tot maart.

Daar vindt de geboorte plaats rond Lake Ndutu.

april

Als de pasgeboren kalveren genoeg energie hebben gekregen en zich aan de omgeving hebben aangepast, begint de migratie weer richting het noorden.

juni

Ook de wildebeesten zijn niet ver meer van de Grument River. Omdat er water in de rivier beschikbaar is en het bos rondom de rivier de Grumenti groene weiden biedt, is dit een gunstige tijd.

juli

Eerdere deze maand splitsten ze zich op in kleinere groepen. Hierbij trok de ene groep naar het hart van het Serengeti National Park en de andere groep naar het noordelijke deel van de Serengeti. Tijdens deze route is het oversteken van de Mar-rivier een grote uitdaging. Want deze rivier wordt overspoeld door hongerige roofdieren die wachten op de gnoes.

6-dagen Grote trek Serengeti, oktober

Daardoor volgen alle gnoes in de trekkende kuddes nu dezelfde route. Ook voegen ze zich bij de kleinere kuddes die zich tijdens de Grumentmigratie hebben gevormd. Er wordt vooral gezocht naar potentiële gebieden met voldoende gras. Dit is ook de tijd dat het weer een beetje begint te regenen, waardoor de kuddes soms hun oorspronkelijke beginpunt naderen en wachten tot het korte regenseizoen voorbij is om de cyclus opnieuw te beginnen.

Eind november of begin december.

Daarna beginnen de wildebeesten hun weg naar de groenere weiden van de Serengeti-vlaktes en begint automatisch de migratie.

6-dagen Grote trek migratie in Serengeti

Meer informatie over de grote trek!

Great migration in Serengeti

7 days -The Great Wildebeest Migration Safari in Serengeti

Tanzania

Daarnaast is het mogelijk om de 6-daagse Great Migration Serengeti safari te combineren met de strandvakantie op Zanzibar.