Beste tijd om de Grote Trek te zien

Wanner moet u Serengeti bezoeken?

De beste tijd om Serengeti National Park te bezoeken is tijdens het droge seizoen (van eind juni tot oktober). Omdat er water in de rivier beschikbaar is en het bos rondom de rivier de Grumenti groene weiden biedt, is dit een gunstige tijd.

Grote trek Serengeti, In december of soms al eind november:

De grote trek begint in de richting van Serengeti National Park. Ze dekken ook de zuidelijke en oostelijke delen van Soronea, Ndutu en het noordelijke deel van het Ngorongoro Conservation Area.

januari tot maart.

Daar vindt de geboorte plaats rond Lake Ndutu.
Serengeti

april

Als de pasgeboren kalveren genoeg energie hebben gekregen en zich aan de omgeving hebben aangepast, begint de migratie weer richting het noorden.

Serengeti, juni:

Ook de wildebeesten zijn niet ver meer van de Grument River. Dit is een gunstige tijd. Vanwege het beschikbare water in hun rivier en de groene weilanden in het bos rond de rivier de Grumenti.
Serengeti

Wanner moet u Serengeti bezoeken, begin juli

Deze keer splitsten ze zich op in kleinere groepen. Sommige gaan naar het hart van het Serengeti National Park en andere naar het noordelijke deel van de Serengeti. Tijdens deze route is het oversteken van de Mara-rivier een grote uitdaging. Want deze rivier wordt overspoeld door hongerige roofdieren die wachten op de gnoes.
Serengeti

oktober:

Daardoor volgen alle gnoes in de trekkende kuddes nu dezelfde route. Ook voegen ze zich bij de kleinere kuddes die zich tijdens de Grumentmigratie hebben gevormd. Er wordt vooral gezocht naar potentiële gebieden met voldoende gras. Dit is ook de tijd dat het weer een beetje begint te regenen, waardoor de kuddes soms hun oorspronkelijke beginpunt naderen en wachten tot het korte regenseizoen voorbij is om de cyclus opnieuw te beginnen.

 

Eind november of begin december

Daarna beginnen de wildebeesten hun weg naar de groenere weiden van de Serengeti-vlaktes en begint automatisch de migratie.

Klik hier voor meer informatie over de Grote Trek van het Serengeti National Park.

Grote trek in Tanzania

Download hier uw reisschema voor de “Grote Trek”!

7-daagse – De grote trek safari in Serengeti
6-daagen Grote trek Serengeti
7-dagen Tanzania Gnoe trek -Western Corrido