7-dagen Tanzania Gnoe trek -Western Corrido

Vakantie overzicht: 7-dagen wildebeest trek Serengeti

  • Type accommodatie: Maramboi Tented Camp, Ngorongoro Serena, Kubukubu Tented Lodge (Luxury)
  • Te bezoeken parken: Tarangire, Serengeti & Ngorongoro
  • 7-dagen wildebeest trek Serengeti-Western Corrido

Allereerst Gnoe trek western corrido Grumeti river crossing route die is samengesteld om zowel het Seronera gebied (centraal Serengeti nationaal park) en de Western corridor (westelijk Serengeti nationaal park) waar de meeste gnoe trek normaal gesproken te vinden is van mei tot juli. Daarom om te besparen op onnodige reistijd en om uw tijd voor het bekijken van wild te verlengen, is deze route zo gemaakt dat u terugvliegt van het Serengeti nationaal park naar Arusha stad. Ook de reisschema’s bieden ook een bezoek aan de wereldberoemde Ngorongoro krater.

 

7 dagen wildebeest trek Serengeti; Dag 1: Arusha stad naar Tarangire nationaal park

 

Allereerste ontbijt in het hotel. Daarna haalt onze chauffeur/gids u op van uw hotel in Arusha, met een fantastische picknick lunch onderweg naar een volledige dag Tarangire National Park.
Tarangire Nationaal Park is vooral bekend om zijn baobabbomen en zijn olifantenpopulatie die het hele jaar door aanwezig is. Met andere woorden, het is gebruikelijk om kuddes tot 300 olifanten van alle leeftijden en groottes te zien. Maar ook de roofdieren zijn goed vertegenwoordigd. Samen met meer dan 550 verschillende vogelsoorten heeft Tarangire de meeste broedende soorten in één habitat waar ook ter wereld. Als enige plek in Tanzania is dit de grootste concentratie van wilde dieren buiten het ecosysteem van de Serengeti. De Franje-oor oryx en de Langnek Gerenuk kunnen worden waargenomen. Gnoes, Zebra’s en andere dorstige nomaden verdringen de krimpende lagunes. Leeuwen wachten vroeg op de volgende kans om te jagen.
7-dagen wildebeest trek Serengeti

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Maramboi Tented Camp

 

7-dagen wildebeest trek Serengeti; Dag 2: Tarangire naar Ngorongoro

 

Vertrek vanuit Tarangire voor een kratertour van een hele dag met picknicklunch en een afdaling van meer dan 600 meter in de creator om wilde dieren te bekijken.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater staat bekend als het achtste wereldwonder!!!

De ‘Big Five’ – leeuw, luipaard, olifant, zwarte neushoorn en Afrikaanse buffel – zijn inderdaad enorm. Toch is het mogelijk om alle grote vijf te zien.
Het Ngorongoro Conservation Area (NCA), 8.300 vierkante kilometer groot, is de enige plek op aarde waar mens en dier in harmonie samenleven. Bovendien zakt de Ngorongoro krater tot een diepte van 610 meter, met een basisgebied van 260 vierkante kilometer. Daarbij moer de hooghte van oospronkelijke vulkaan tussen de 4.500 en 5.800 meter zijn geweest. Naast de centrale kaldera heeft de Ngorongoro krater twee vulkanen, Olmoti en Empakai, de eerste beroemd om zijn prachtige watervallen, en de tweede met een diep meer en weelderige, groene wanden.
Beneden in de krater zijn heel veel onvoorstelbare overvloed mooie taferelen. Bijvooebeeld wildebeesten, zebra’s, buffel’s, e grant gagellen zijn in grote aantallen aanwezig, maar er zijn ook wrattenzwijnen, harternbeesten, bushbokken, waterbokken en bohorrietbokken. Op de 3de dag reist u naar Serengeti nationaal Park voor de grote trek.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Ngorongoro Serena

7-dagen wildebeest trek Serengeti

 

Dag 3: Ngorongoro naar Serengeti centraal nationaal park

Allereerste ontbijt in het hotel en dan vertrekken we naar Serengeti National Park Ten eerste de grote trek, een colonne gnoes van 40 km lang, die twee of drie tegelijk over de vlakte schuifelen op zoek naar vers, groen gras Ter illustratie: stel nu dat het meer dan twee weken duurt voordat die colonne dieren een plek heeft overgestoken. Bijvoorbeeld, als ze ineengedoken zitten om zich te beschermen, te bevallen of in paniek te ontsnappen aan de kaken van een krokodil. Ook leeuwen en hyena’s doorkruisen de scène op zoek naar het zwakste dier of de eenzame achterblijver gescheiden van zijn kudde. U hebt nu pas het prachtige fenomeen van de Grote Serengeti Migratie gevisualiseerd.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Kubukubu Tented Lodge

 

7 dagen wildebeest trek; Dag 4: Centraal Serengeti nationaal park

 

Als de ontbijten voorbij zijn, kunt u de hele dag bij de Mara rivier rijden en de Grote Migratie Rivier oversteken. Daarna keert u terug naar uw kamp voor het avondvuur, het diner en de overnachting.
Al met al nemen meer dan 2 miljoen migrerende dieren deel aan deze jaarlijkse reis: 1,5 miljoen gnoes, 400.000 zebra’s en 300.000 gazellen met verschillende doelen: het vinden van vers, groen gras. Dus vindt de Grote Trek het hele jaar door plaats. Prooi en roofdier volgen een relatief voorspelbare maar variabele jaarlijkse cyclus afhankelijk van regenval en overvloedig groen gras.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Kubukubu Tented Lodge

 

Gnoe trek; Dag 5: Western Serengeti

Reistijd zonder het bekijken van wild: 2 uur

Afstand: 110Km

Vertrek na het ontbijt naar het westelijke deel van het Serengeti National Park. Ook bekend als de Western Corridor.

Tijdens een game drive rijden we van het Seronera gebied naar het Western Corridor gebied. Daarna komen we op tijd terug bij de lodge voor de lunch. Na de lunch gaan we in de namiddag op gamedrive in de omgeving. De trek van de gnoes is meestal in het Western Corridor gebied van juni tot juli. Maar dit kan variëren afhankelijk van de regenval.

7 dagen wildebeest trek

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Lahia tented Lodge

 

Gnoe trek, Dag 6: Western Serengeti National Park

 

Begin de dag na het ontbijt met een volledige gamedrive in de Western Corridor. The key feature of the Western Corridor is the Grumeti and Mbalageti Rivers, which run almost parallel to each other. Elke rivier ondersteunt een strook groenblijvend bos. De rivieren ondersteunen een permanente populatie wild zoals zebra’s, gnoes, allerlei roofdieren en een verscheidenheid aan vogels. Daarnaast is het mogelijk om grote kuddes nijlpaarden en reuzenkrokodillen in de Grumeti-rivier te vinden. Over het algemeen verzamelen de wildebeesten zich ’s ochtends rond waterpoelen in zulke dichtheden dat ze lijken op mieren die rond een nest zwermen.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Lahia tented Lodge

 

Dag 7: Western Serengeti National Park – Arusha

 

Na het ontbijt in de lodge vertrek je naar Seronera airstrip en geniet je van een game drive onderweg naar de airstrip. s Ochtends nemen we een lijnvlucht van Grumeti airstrip naar Arusha airport. Bij aankomst op de luchthaven van Arusha ontmoet je onze chauffeur en volgt de transfer naar Arusha stad. Als je in Arusha aankomt, lunchen we en brengen we je naar jouw accommodatie.

Maaltijden: Halfpension (ontbijt en lunch)

Accommodatie: Mogelijk te regelen voor een extra bedrag

7-dagen wildebeeest/ gnoe trektocht in Serengeti is mogelijk in combinatie met Zanzibar strandvakantie!

Meer informatie over de grote trek!

Great migration in Serengeti

6 days private safari in Tanzania

6-daagen Grote trek Serengeti

 

Voor meer informatie kunt u terecht op
Tanzania