Reisgidsen en tips

Tanzania reisgidsen & tips zijn handig om te lezen voordat u naar Tanzania of Zanzibar gaat. Heb kleine ideeën en tips over waar u naartoe gaat. Moet W5 weergeven, zoals Wat, Waar, Wanneer, Hoe en Waarom. Karibu Tanzania!

Bekijk de dingen die u moet regelen voordat u gaat en de wel en niet te doen als u aankomt. Bijvoorbeeld:

Reisgidsen en tips voor Tanzania, Visuminformatie/Paspoor

Tanzania is een van de landen waar de meeste nationaliteiten een visum voor nodig hebben. Als u een paspoort van de East African Community hebt, kunt u Tanzania zonder visum binnenkomen.

Een visum kunt u online aanvragen op https://eservices.immigration.go.tz. Dit is een officiële website van de overheid voor visumaanvragen.

Maar u kunt ook een visum bij aankomst op de luchthaven aanvragen. Toch raden we u aan om een visum aan te vragen voordat u aankomt, zodat u geen kostbare tijd verliest op de luchthaven.

Valuta

1 Euro is ongeveer 2200 Tsh in Tanzaniaanse Shillings (TSH) en 1 USD is ongeveer 1600 Tsh. Bovenal is het het beste om een bankkaart te hebben die wereldwijd werkt en ingesteld is om buiten het land of de Europese Unie te werken. Hiermee zou u geld moeten kunnen opnemen bij geldautomaten in Tanzania en Zanzibar.

Maar, in Zanzibar zijn er geen pinautomaten in de lokale plaatsen. Onder deze omstandigheden zijn er geldautomaten in Stone Town. Vergeet dit niet voordat u Stone Town verlaat om naar uw ideale vakantieplek op het eiland te reizen. In de meeste accommodaties en sommige restaurants worden creditcards zoals Master Card, Visa, etc. geaccepteerd, maar u zult extra opladers nodig hebben. Er zijn geen extra kosten als u contant betaalt. Als gevolg van de nieuwe regelgeving van de Tanzaniaanse overheid kunt u niet langer geld wisselen bij lokale wisselkantoren in Tanzania. Dus de enige manier om uw geld te wisselen in Tanzaniaanse valuta is via banken zoals Barclay’s, CRDB, EQUITY, het postkantoor en een paar andere banken.

Reisgidsen & tips voor Tanzania, Vaccinaties

Als u in Tanzania bent, moet u gevaccineerd zijn tegen gele koorts en hiervan een bewijs tonen bij het douanekantoor op de luchthaven. Naast uw reisdocumenten wordt u gevraagd om uw vaccinatiebewijs te laten zien. Als u dit niet hebt gedaan, mag u het land niet in.

We raden u sterk aan om een afspraak te maken met de GGD op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/tanzania en uw vaccinaties 6-8 weken voor aankomst in Tanzania te halen. Naast gele koorts zijn vaccinaties voor de volgende ziekten optioneel en beschikbaar: tetanus, polio, tyfus, gele koorts, hepatitis, hondsdolheid, enz. De GGD weet tegen welke ziektes u voorzorgsmaatregelen moet nemen als u naar Tanzania reist. Rekening houden met het feit dat het rabiësvaccin u niet tegen de ziekte beschermt! Het zal u alleen maar meer tijd geven om een ziekenhuis te vinden. Er zijn pillen om malaria te voorkomen, zoals Malarone of Lariam.
Er zijn meer soorten, maar wees u bewust van de bijwerkingen. Onderzoek en kies degene die voor u het beste werkt.
Daarnaast is het aan te raden om ORS (orale rehydratatieoplossing/zout), probiotica en vitamine bruistabletten mee te nemen als u gezondheidsproblemen hebt; dit zal uw herstel goed bevorderen.

Reisgidsen Tanzania, Verzekering

Natuurlijk zijn wij aangesloten bij een garantiefonds dat ervoor zorgt dat u in de meeste gevallen uw geld terugkrijgt. Er zijn echter een aantal dingen die u zelf moet doen. Ondertussen kunt u proberen contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij en de informatie waarvoor u verzekerd bent terwijl u in het buitenland bent voor medische hulp, bagage en apparatuur.

Verder gaan we ervan uit dat u dure spullen zoals een camera, laptop, telefoon, etc. meeneemt tijdens uw reis. Al met al dekken sommige verzekeringen dit wel – meestal met een maximumbedrag en een eigen risico. Zorg er dus voor dat u goed geïnformeerd bent en regel alles goed voordat u vertrekt! Het is belangrijk om te weten dat sommige ziektekostenverzekeringen ook dekking bieden voor korte vakanties binnen het land of de Europese Unie. Hierdoor dekken ze mogelijk geen lange vakanties of intercontinentale reizen. Nogmaals, doe uw onderzoek en onderneem actie indien nodig. Een reisverzekering is uw verantwoordelijkheid.

Het klimaat

Tanzania en Zanzibar kunnen overdag zonnig en warm of zelfs heet zijn, maar ’s avonds fris. Zorg ervoor dat u een lange broek en een trui meeneemt.

Ook is het een goed idee om lichte kleding met lange mouwen en pijpen mee te nemen. Hiermee beschermt u zich tegen muggen, die ’s avonds en ’s nachts actiever zijn.

Kortom, in elk park kan het weer anders zijn, afhankelijk van de locatie. Zou u naar onze website willen gaan en op activiteit klikken? Daar ziet u in welk park/gebied die activiteit gedaan kan worden. Aan het einde van de tekst geven we informatie over wat voor weer u daar kunt verwachten.

Reisgidsen & tips Tanzania, Taal

De officiële taal in Tanzania en Zanzibar is over het algemeen Swahili (Kiswahili). Onze gidsen spreken zeer goed Engels, maar dat is niet alles. We kunnen proberen een gids te vinden die Duits, Italiaans en Russisch spreekt, indien mogelijk.

Er wordt steeds meer Engels gebruikt in Tanzania. Veel inwoners spreken echter nog steeds alleen Swahili. Het is dus misschien een goed idee om een ‘pocketvertaling Swahili’ te kopen, zodat u een beetje Swahili kunt spreken als u daar bent. Tanzanianen vinden het leuk als u het probeert.

Reisgidsen en tips

Drink geen water van de kraan.

Reisgidsen en tips

Boterwater is goed voor u

Reisgidsen en tips

Tanzania werkt op een 230V-voeding

Reisgidsen en tipsHet maken van foto’s is toegestaan, maar voor het maken van foto’s van de lokale bevolking is toestemming nodig.

Bent u benieuwd naar reispakketten naar Tanzania en Zanzibar? Klik op de onderstaande link.

Reisschema

 

Neem vandaag nog contact met ons op!

Telefoon nummer +31 36 737 05 99