7-daagse – De grote trek safari in Serengeti

Ontdek de 7-daagse Grote trek Serengeti met Endless Safaris!

  •  Type accomodatie: Kibo Pace, Karatu Acacia Farm Lodge, Mbugubi Tented Camp, Serengeti Acacia camp, (Standard)
  •  Te bezoeken parken: Ngorongoro krater, Serengeti nationaal park
  •  7-daagse Grote trek Serengeti; Het Grote trek Safari Pakket is speciaal gericht op en vergroot uw kans om de grote Gnoe trek te zien.

 

Dag 1. Vervoer van de luchthaven naar Arusha

 

Allereerst haalt onze professionele gids u op bij de Kilimanjaro International Airport (JRO) met een 4×4 wheel drive naar het hotel. Tijdens de rit naar uw hotel ervaart u het verschil tussen de natuurlijke geur van Tanzania.

Maaltijdplan: half pension
Accommodatie: Kibo Palace

 

Dag 2 : Arusha naar Ngorongoro krater

 

Geniet van het ontbijt in het hotel. Vervolgens haalt onze chauffeur/gids u op van uw hotel in Arusha en gaat u op weg naar Ngorongoro Conversation Area. Natuurlijk komt u net op tijd voor de lunch in de lodge. Niet alleen, maar ook zullen we meer dan 600m afdalen naar de krater om de wilde dieren te bekijken.

Het belangrijkste is dat de Ngorongoro krater bekend staat als het achtste wereldwonder!!!

De grote vijf dieren – leeuw, luipaard, olifant, zwarte neushoorn en Afrikaanse buffel- zijn inderdaad enorm. In Ngorongoro krater, Nationaal Park, is het mogelijk om alle grote vijf te zien.

Tot slot, onderaan in de schepper zijn zoveel taferelen van onvoorstelbare overvloed. Zo zijn er bijvoorbeeld gnoes, zebra’s, buffels en Grant’s gazellen in grote aantallen aanwezig. Maar er zijn ook land, wrattenzwijn, hartebeest, bushbok, waterbok en Bohr’s rietbok.

Bovendien is Serengeti nationaal park de enige plek om de Grote trek te zien.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Karatu Acacia Farm Lodge

 

Dag 3 : Ngorongoro – Serengeti (centraal Seronera)

 

Na het ontbijt gaan we op weg naar het hart van wild Afrika – het Serengeti nationaal park – met zijn eindeloze vlaktes die zover het oog reikt in de verte liggen. Verder naar het Lobo gebied ten noorden van de Seronera omgeving (centraal Serengeti nationaal park).

Normaal gesproken grote trekt de gnoe ieder jaar rond juli/augustus door het Lobo gebied. In de eerste plaats gaan ze naar Kenia’s Masai Mara Game Reserve. Maar eind oktober/november keren we terug naar het zuidelijke Serengeti nationaal park.

Dan komen we op tijd aan voor de lunch en genieten van een game drive in het Serengeti nationaal park.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Mbugani Tented Camp

 

Dag 4: (7-daagse Grote trek), Serengeti (Seronera Gebied)

 

Na het ontbijt kunt u de hele dag genieten van een game drive in het park. Ten eerste heeft het gebied rond Lobo en de Grumeti-rivier het hele jaar door goede inwonende wildsoorten. Ten tweede zijn niet-migrerende dieren zoals olifanten, buffels, gazellen, zebra’s, leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden het hele jaar door beschikbaar. Toch is de wildobservatie perfect, en kun je het wild lange tijd volgen zonder andere voertuigen te zien – echt een van de vergeten hoeken van de Serengeti-vlakte. Bovendien staan er prachtige bomen langs de rivier. Tot slot kunnen vogelsoorten zoals ijsvogels en visarenden hier zijn.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Mbugani Tented Camp

7-daagse grote trek Serengeti

 

Dag 5: (7-daagse Grote trek), Serengeti (centraal) – Noordelijke Serengeti (Kogatende gebied)

 

Na het ontbijt gaan we op weg naar het verre noorden van het Serengeti National Park, ook bekend als de Wagakuria. Kort gezegd maken we een game drive van het Lobo gebied naar het Wogakuria gebied. Als we naar het noorden gaan, zien we giraffen, wild, kuddes buffels, olifanten en nog veel meer. Na onze game drive zullen we lunchen in de lodge. Tot slot is het tijd voor een middag gamedrive in de omgeving.

De grote trek van gnoes vindt normaal plaats in het Wogakuria-gebied van augustus tot oktober, afhankelijk van de regenval. Door het noorden van het Serengeti nationaal park loopt een lang stuk van de Mara rivier, en de Mara rivier vormt de moeilijkste hindernis voor de migratie. Dus het is ongelooflijk om kuddes gnoes de Mara rivier te zien oversteken.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Serengeti Acacia Camp

 

Dag 6: (7-daagse Grote trek) Noordelijke Serengeti (Kogatende)

 

Na het ontbijt, geniet u van een volledige dag gamedrive in het Wogakuria gebied op zoek naar de Grote trek migratie. In dit deel van het park is het aantal verblijvende dieren uitzonderlijk hoog, met een troep leeuwen tot 30 sterk, maar van augustus tot oktober verandert het gebied in een paradijs voor wilde dieren. Belangrijkste kenmerk is de Mara rivier, en het is niet ongewoon om kuddes op één dag de Mara rivier over te zien steken naar het noorden en een paar dagen later weer terug naar het zuiden. Let op: het vinden van een oversteek is erg moeilijk en soms een kwestie van geluk. Een kudde kan naast de rivier worden gezien en pas een paar dagen later besluiten om over te steken of niet. Dit gebied is een prachtig gebied met kopjes, bossen, rivierbegroeiing en open vlaktes, vergelijkbaar met Kenia’s Masai Mara Game Reserve.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Serengeti Acacia Camp

 

Dag 7: Noordelijke Serengeti( Kogatede) – Arusha

 

Na het ontbijt in het kamp vertrekken we naar Kogatende landingsstrip en onderweg genieten we van een gamedrive. Ongeveer halverwege de ochtend neemt u een vlucht van Kogatende airstrip naar de luchthaven van Arusha. Zodra we aankomen op de luchthaven van Arusha, ontmoeten we onze chauffeur en rijden we naar Arusha stad. Als we in Arusha aankomen, lunchen we en brengen we u naar uw accommodatie. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht en eindigt onze safaridienst.

Maaltijdplan: half pension (ontbijt en lunch)
Accommodatie: Niet meegerekend.

7-daagse Great trek Serengeti hebben een hogere kans om de getuige te zijn van de gnoe migratie in Serengeti nationaal park. Daarbij is het mogelijk om 7 daagse Great trek Serengeti te combineren met een strandvakantie op Zanzibar.

Voor meer informatie kunt u terecht op
Grote trek in Tanzania | Serengeti nationaal park | Gnoes
Tanzania