6 -daagse privé safari in Tanzania

Dit is 6-daagse privé safari Tanzania

Vakantie overzicht

  • 6-daagse privé safari
  • Type accommodatie: Lake Burunge tented Camp, Tanzania Bush camps (Standaard)
  • Te bezoeken parken: Tarangire, Serengeti, Ngorongoro & Manyara meer nationaal parken
  • Geniet van december tot april van het kalverseizoen
  • Van juli tot oktober kunt u getuige zjn van het spektakel van de oversteek door de Gnoes van Mara river. Een gevaarlijke onderneming omdat ze de hongeride krokodillen moeten ontwijken

 

6-daagse privé safari in Tanzania, Dag 1. Vervoer van de luchthaven naar Arusha

 

Allereerst haalt onze professionele gids u op bij de Kilimanjaro International Airport (JRO) met een 4×4 wheel drive naar het hotel. Tijdens de rit naar uw hotel ervaart u het verschil tussen de natuurlijke geur van Tanzania.

Maaltijdplan: Overnachting en ontbijt

Accommodatie:

 

Dag 2: Arusha stad naar Tarangire nationaal park

 

Geniet daarna van een ontbijt in het hotel. Daarna haalt onze proffesionele gids u op uw hotel in Arusha stad. Er is gekoelde mineraalwater en lekker picknicklunch mee. Zo bent u volledig voorbereid om park Tarangire te ontdekken.

Tarangire Nationaal Park is vooral bekend om zijn baobabbomen en zijn olifantenpopulatie die het hele jaar door aanwezig is. Met andere woorden, het is gebruikelijk om kuddes tot 300 olifanten van alle leeftijden en groottes te zien. Maar ook de roofdieren zijn goed vertegenwoordigd, samen met meer dan 550 verschillende vogelsoorten, de meeste broedende soorten in één habitat waar ook ter wereld.

Als enige plek in Tanzania is dit de grootste concentratie van wilde dieren buiten het ecosysteem van de Serengeti. De franje-oor oryx en de langnek gerenuk kunnen worden waargenomen. Bijvoorbeeld, gnoes, zebra’s en andere dorstige nomaden verdringen de krimpende lagunes. Terwijl Leeuwen wachten vroeg op de volgende kans om te jagen.

6-daagse privé safari

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Burunge Tented Camps

 

6-daagse privé safari in Tanzania; Dag 5: Ngorongoro krater

 

Na het ontbijt vetrekt u naar Serengeti National Park met lekker picknicklunch mee.

Kortom, het is het grootste spektakel van wilde dieren in Afrika. Maar ze stellen zich de precieze Grote Migratie voor, een colonne gnoes van 24 mijl (40 km) lang. Twee of drie tegelijk schuifelen ze over de vlakte, op zoek naar vers, groen gras. Ter illustratie: stel nu dat het meer dan twee weken duurt voordat die colonne dieren een plek heeft overgestoken. Bijvoorbeeld, als ze ineengedoken zitten om zich te beschermen, te bevallen of in paniek te ontsnappen aan de kaken van een krokodil.
Ook leeuwen en hyena’s doorkruisen de scène op zoek naar het zwakste dier of de eenzame achterblijver gescheiden van zijn kudde. U hebt nu pas het prachtige fenomeen van de Grote Serengeti Migratie gevisualiseerd.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Tanzania Bush Camp

 

Dag 4:Serengeti National Park

 

Als de ontbijten voorbij zijn, kunt u de hele dag bij de Mara rivier rijden en de Grote Migratie Rivier oversteken. Daarna keert u terug naar uw kamp voor het avondvuur, het diner en de overnachting.

Al met al nemen meer dan 2 miljoen migrerende dieren deel aan deze jaarlijkse reis: 1,5 miljoen gnoes, 400.000 zebra’s en 300.000 gazellen met verschillende doelen: het vinden van vers, groen gras. Dus vindt de Grote Trek het hele jaar door plaats. Prooi en roofdier volgen een relatief voorspelbare maar variabele jaarlijkse cyclus afhankelijk van regenval en overvloedig groen gras.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Tanzania Bush Camp

 

6-daagse privé safari in Tanzania; Dag 5: Ngorongoro krater

 

Na het ontbijt vertrekt u naar Ngorongoro Conversation Area voor een game drive.

Ngorongoro krater

Na het ontbijt vertrekt u naar Ngorongoro Conversation Area voor een game drive.

Ngrorongoro krater
De Ngorongoro krater staat bekend als het achtste wereldwonder!!!

De ‘Big Five’ – leeuw, luipaard, olifant, zwarte neushoorn en Afrikaanse buffel – zijn inderdaad enorm.

Toch is het mogelijk om ze hier alle vijf te zien.

een week vakantie, Ngorongoro Crater

Het Ngorongoro Conservation Area (NCA), 8.300 vierkante kilometer groot, is de enige plek op aarde waar mens en dier in harmonie samenleven. Bovendien de Ngorongoro krater gaat tot een diepte van wel 610 meter met een basisgebied van 260 vierkante kilometer. Daarbij moet de hoogte van oospronkelijke vulkaan tussen de 4.500 en 5.800 meter hoog zijn geweest.

Naast de centrale caldera, heeft Ngorongoro krater twee vulkanen. Olmoti en Empakai zijn beroemd om zijn prachtige watervallen, de tweede met een diep meer en weelderige, groene muren.

Tot slot, beneden in de krater zijn heel veel onvoorstelbaar mooie taferelen. Bijvoorbeeld gnoes (wildebeesten), zebra’s, buffels en grant’s gazellen zijn in grote aantallen aanwezig. Maar er zijn ook wrattenzwijnen, hartebeesten, bushbokken, waterbokken en Bohr’s rietbokken.

14 dagen Tanzania en Zanzibar

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Tioma Lodge

 

Vakantie, Dag 6: Manyara meer- Arusha

 

Na het ontbijt rijd u naar Manyara meer park

Alle tweede, duidelijk zichtbare roofdieren van Lake Manyara. De belangrijkste toeristische attractie zijn de leeuwen, die beroemd zijn om hun gewoonte om in bomen te klimmen.
Waarom de leeuwen van Lake Manyara National Park? En niet die van de nabijgelegen Serengeti en Ngorongoro zoveel tijd doorbrengen in bomen blijft een raadsel. In de acaciabossen ten zuiden van de Msasa-rivier kunnen de leeuwen zich ideaal terugtrekken voor de zon.

Maar als enige soort van hun soort in de wereld, maken ze niet alleen de oude mahonie en elegante acacia’s tot hun thuis tijdens het regenseizoen en zijn ze een bekend maar ook zeldzaam kenmerk van het noordelijke park. Naast de leeuwen herbergt het nationale park ook de grootste concentratie bavianen ter wereld – een feit dat zorgt voor interessante wildobservaties van grote families primaten.

Als u eenmaal in het Manyara National Park bent, kunt u veel dieren zien, zoals de impala, giraffe, zebra en olifanten. Ondertussen verzamelen pelikanen, ooievaars, aalscholvers, ganzen en eenden zich in overvloed rond Lake Manyara. Bij de kustlijn van Lake Manyara National Park is de kleur van duizenden roze flamingo’s het eerste wat je je herinnert.

14 dagen Tanzania en Zanzibar

Maatijdplan: half pension (ontbijt en lunch)

Accommodatie: Mogelijk te regelen voor een extra bedrag

Voor meer informatie kunt u terecht op
Tanzania