9 dagen Safari pakket with culturele wandelingen

* Pakket: 9 dagen Safari pakket met culturele wandelingen

* Type accommodatie: Serena Mountain Village, Lake Manyara Serena Lodge, (Luxe)

* Te bezoeken parken: Manyara meer nationaal park, Serengeti nationaal park, Serengeti (ballon- safari), Ngorongoro krater, Tarangire nationaal park

Dag 01. Vervoer van de luchthaven naar Arusha

Onze professionele gids zal u vanaf Kilimanjaro International Airport (JRO) met een 4-wheel drive naar het hotel brengen. During driving to your hotel, you will experience a different & natural smell of Tanzania.

Maaltijdplan: half pension
Accommodatie: Serena Mountain Village

Dag 02 : Manyara meer nationaal park

Na het ontbijt in de Serena Mountain lodge ( 4-sterren), rijdt u naar Manyara meer nationaal park.
De meest zichtbare roofdieren van Manyara meer en de belangrijkste toeristische attractie zijn de leeuwen, die beroemd zijn om hun gewoonte om in bomen te klimmen. Waarom de leeuwen van “Lake Manyara National Park” en niet die van de nabijgelegen Serengeti en Ngorongoro zoveel tijd in bomen doorbrengen, blijft een raadsel.

De acaciabossen ten zuiden van de Msasa rivier vormen een ideale plek voor de leeuwen om zich in de hitte van de dag terug te trekken.
Als enige van hun soort in de wereld, maken ze van de oude mahonie en elegante acacia’s hun thuis tijdens het regenseizoen en zijn ze een bekend maar vrij zeldzaam kenmerk van het noordelijke park. Naast de leeuwen herbergt het nationale park ook de grootste concentratie bavianen ter wereld – een feit dat zorgt voor interessante wildobservaties van grote families primaten.

In Manyara meer er zijn veel dieren te zien, zoals impala’s, giraffen, zebra’s en olifanten. Ook een diverse verzameling watervogels, pelikanen, ooievaars, aalscholvers, ganzen en eenden komen in overvloed samen rond Manyara meer. De kustlijn van Manyara meer heeft de kleur van duizenden roze flamingo’s.
Leeuw-meer Manyara

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Lake Manyara lodge

Dag 03 -04: Serengeti nationaal park

Meer dan 2 miljoen migrerende dieren nemen deel aan deze jaarlijkse reis: 1,5 miljoen gnoes, 400.000 zebra’s en 300.000 gazellen met verschillende doelen: vers, groen gras vinden. Hierdoor vindt de Grote Trek het hele jaar door plaats Prooi en roofdier volgen een relatief voorspelbare maar variabele jaarlijkse cyclus afhankelijk van regenval en overvloedig groen gras.

De Grote Trek, is een colonne gnoes van 40 km lang, die twee of drie tegelijk over de vlaktes schuifelen, op zoek naar vers, groen gras. Stel u voor dat het meer dan twee weken duurt voor die colonne dieren om één plek over te steken. Denk u eens in dat ze samengebald zijn in bescherming, bevallen of in paniek ontsnappen aan de kaken van een krokodil Ook leeuwen en hyena’s doorkruisen de scène op zoek naar het zwakste dier of de eenzame achterblijver gescheiden van zijn kudde. U hebt nu pas het prachtige fenomeen van de Grote Serengeti Migratie gevisualiseerd.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Serengeti Serena Lodge

Dag 5: Optionele Ballonvaart

U hebt de mogelijkheid om in de vroege ochtend een ballonsafari te doen in Serengeti en deze wordt gevolgd door nog een gamedrive in Serengeti National Park.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Serengeti Serena Lodge

Dag 6: Ngorongoro conversatiegebied

Game drive in de Ngorongoro krater, via Olduvai George op de plek van de Leakey familie waar 50 km fossiel lang, bijna twee miljoen jaar geleden werd ontdekt.

Overnachting in Ngorongoro Serena lodge. Deze lodge ligt aan de rand van de prachtige Ngorongoro krater, het grootste vulkanische gebied op aarde. De accommodatie is gebouwd van lokale riviersteen en gecamoufleerd met inheemse wijnstokken. Dat is zo gebouwd dat het volledig opgaat in het landschap en volledig onzichtbaar is vanaf de bodem van krater 600 eronder.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Ngorongoro Serena Lodge

Dag 7: Ngorongoro krater

Vroege ochtend gamedrive in de Ngorongoro krater.
De Ngorongoro krater staat bekend als het achtste wereldwonder!!!
De grote vijf dieren – leeuw, luipaard, olifant, zwarte neushoorn en Afrikaanse buffel- zijn inderdaad enorm. In Ngorongoro krater, Nationaal Park, is het mogelijk om alle grote vijf te zien.
Het Ngorongoro Conservation Area (NCA), 8.300 vierkante kilometer groot, is de enige plek op aarde waar mens en dier in harmonie samenleven. De Ngorongoro krater zakt tot een diepte van 610 meter, met een basisgebied van 260 vierkante kilometer. De hoogte van de oorspronkelijke vulkaan met tussen de 4.500 en 5.800 meter hebben bedragen. Naast de centrale kaldera heeft de Ngorongoro krater twee vulkanen, Olmoti en Empakai, de eerste beroemd om zijn prachtige watervallen, en de tweede met een diep meer en weelderige, groene wanden.
Beneden in de schepper zijn er zoveel taferelen van onvoorstelbare overvloed wildebeesten, zebra’s, buffels, grant’s gazellen, enz.

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Ngorongoro Serena Lodge

Dag 8: Tarangire nationaal park

Een vroege game drive in Tarangire nationaal park in Noord Tanzania.
Tarangire Nationaal Park is vooral bekend om zijn baobabbomen en zijn olifantenpopulatie die het hele jaar door aanwezig is. Het is gebruikelijk om kuddes van wel 300 olifanten van alle leeftijden en groottes te zien. Maar ook de roofdieren zijn goed vertegenwoordigd, samen met meer dan 550 verschillende vogelsoorten, de meeste broedende soorten in één habitat waar ook ter wereld. Het is de grootste concentratie van wilde dieren buiten het Serengeti-ecosysteem en de enige plaats in Tanzania waar de franje-oor oryx en de langhals gerenoek kunnen worden waargenomen. Migrerende gnoes or wildebeesten, zebra’s en andere dorstige nomaden verdringen de krimpende lagunes. Leeuwen wachten vroeg op de volgende kans om te jagen.
Giraffen

Maaltijdplan: vol pension
Accommodatie: Tarangire Sopa Lodge

Dag 9: Terug naar Arusha

Na het ontbijt gaan we terug naar Arusha en komen rond het middaguur aan. U kunt worden afgezet bij uw hotel of de luchthaven voor uw verdere vlucht.

Maaltijdplan; half pension (Ontbijt & lunch)
Accommodatie: Mogelijk te regelen voor een extra bedrag

Voor meer informatie kunt u terecht op
Ngorongoro krater
Grote trek in Serengeti