9 dagen Lemosho route

*Lemosho wordt gezien als de mooiste route op de Kilimanjaro en biedt panoramische vergezichten aan verschillende kanten van de berg. Op deze 8-daagse Lemosho-route is de tocht van Barranco naar Barafu verdeeld in 2 dagen, waardoor een kortere periode voorafgaand aan de toppoging mogelijk is, zodat klimmers goed kunnen rusten. Deze route is een favoriete keuze omdat deze een goede balans biedt tussen weinig verkeer, mooie uitzichten en een hoog slagingspercentage op de top.

Dag 1: Ophalen van de luchthaven – Afzetten bij het hotel

Onze gids wacht op je op de Kilimanjaro International Airport (JRO). Je gaat op weg naar je accommodatie in Moshi/marangu. De deelnemers krijgen de volgende dag een korte briefing voor de beklimming. Kits en de benodigde apparatuur worden ook gecontroleerd.

Overnachting en maaltijden: safari lodge Masaailand

Dag 02: Londorossi Gate naar Forest Camp

* Hoogte (ft): 7.800 ft tot 9.500 ft
*Afstand: 6 km
*Wandeltijd: 3-4 uur
*Habitat: regenwoud.

Na het ontbijt vertrekken we naar Londorossi Gate, wat ongeveer 2 uur duurt. Hier zou u de invoerformaliteiten moeten invullen. Daarna rijden we naar de Lemosho trailhead (ongeveer een uur). Bij aankomst op de trailhead zullen we lunchen en beginnen aan onze wandeling door het ongestoorde bos dat naar de eerste camping slingert.

Accommodatie en maaltijden: Forest Camp

Dag 03: Forest Camp naar Shira Camp 1

* Hoogte (ft): 9.500 voet tot 11.500 voet
*Afstand: 8 km
* Wandeltijd 5-6 uur
*Habitat: Moorland.

We zullen blijven lopen over het pad dat uit het bos leidt naar een savanne van hoog gras, heide en vulkanische rotsen gedrapeerd met korstmossen. Terwijl we door de weelderige glooiende heuvels stijgen en verschillende beekjes oversteken, bereiken we de Shira Ridge voordat we zachtjes afdalen naar het Shira 1-kamp. Je zult getuige zijn van een opwindend uitzicht op Kibo vanaf de andere kant van het plateau.

Accommodatie en maaltijden: Forest Camp

Dag 04: Shira Kamp 1 tot Shira 2

* Hoogte (ft): 11.500 ft tot 13.800 ft
*Afstand: 14 km
* Wandeltijd: 5-7 uur
*Habitat: Moorland.

We zullen een volledige dag het Shira-plateau verkennen. Het is een rustige wandeling in oostelijke richting naar Kibo’s gletsjertop, over het plateau, die leidt naar het Shira 2-kamp op heideweiden bij een beekje. Er zijn verschillende wandelingen beschikbaar op Lent Hills, waardoor dit een uitstekende gelegenheid is om te acclimatiseren. Shira is een van de hoogste plateaus op aarde.

Accommodatie en maaltijden: Shira Camp

Dag 05: Shira 2 naar Barranco Camp

* Hoogte (ft): 4206.240 meter tot 3962.400 meter
*Afstand: 7 km
* Wandeltijd: 4-6 uur
*Habitat: Semi Desert.

Vanaf het Shira-plateau gaan we verder naar het oosten een bergkam op, langs de kruising naar de top van Kibo. Terwijl we verder gaan, verandert onze richting naar het zuidoosten in de richting van de lavatoren, de ‘haaientand’ genoemd. Kort na de toren komen we bij de tweede kruising die ons naar de Arrow Glacier brengt op een hoogte van 4876.800 meter. We dalen nu verder af naar de Barranco Hut op een hoogte van 3962.400 meter. Hier rusten we uit, eten we en overnachten we. Hoewel je de dag op dezelfde hoogte eindigt als toen je begon, is deze dag erg belangrijk om te acclimatiseren en je lichaam te helpen zich voor te bereiden op de dag van de top.

Accommodatie en maaltijden: Barranco Camp

Dag 06: Barranco Camp naar Karanga Camp
* Hoogte (ft): 3962.400 meter tot 3992.880 meter
*Afstand: 5km
* Wandeltijd: 4-5 uur
*Habitat: Alpine Desert.

Na het ontbijt verlaten we Barranco en gaan we verder op een steile bergkam langs de Barranco-muur helemaal naar de Karanga Valley-camping. Dit wordt een korte wandeldag bedoeld om te acclimatiseren.

Accommodatie en maaltijden: Karanga Camp

Dag 07: Karanga Camp naar Barafu Camp

Hoogte (ft): 3992.880 meter tot 4663.440 meter
Afstand: 4 km
Wandeltijd: 4-5 uur
Habitat: Alpine Desert.

Na het ontbijt verlaten we Karanga en komen bij de kruising die aansluit op de Mweka Trail en gaan dan verder naar de Barafu Hut. Op dit punt zou je het zuidelijke circuit hebben voltooid, dat vanuit verschillende hoeken een prachtig uitzicht op de top biedt. Hier zullen we ook kamperen, rusten, genieten van het diner en ons voorbereiden op de dag van de top.
Vanaf deze positie zijn de twee toppen Mawenzi en Kibo te zien.

Accommodatie en maaltijden: Barafu Camp

Dag 08: Barafu Camp naar Summit naar Mweka Hut

* Hoogte (meter): 4663.440 meter tot 5896.356 meter (en tot 3048.000 meter)
*Afstand: 5 km stijgen / 12 km dalen
*Wandeltijd: 7-8 uur stijgen / 4-6 uur dalen
*Habitat: Arctic.

Rond 02.00 uur vervolgen we onze weg naar de top tussen de Rebmann- en Ratzel-gletsjer. We gaan naar het noordwesten en stijgen door zware puinhellingen richting Stella Point op de kraterrand, het meest mentaal en fysiek uitdagende deel van de tocht.
Bij Stella Point stoppen we voor een korte rustpauze en genieten we van de magnifieke zonsopgang die je ooit zult zien. U kunt sneeuw tegenkomen tijdens uw klim van 1 uur naar de top. Bij Uhuru Peak zou je het hoogste punt van de Kilimanjaro en het hele continent van Afrika hebben bereikt.

Vanaf de top dalen we rechtstreeks af naar de Mweka Hut-camping en stoppen we bij Barafu voor de lunch. Mweka Camp ligt in het bovenste bos en in de late namiddag kan mist of regen worden verwacht. Later op de avond eten we ons laatste diner en claimen we onze welverdiende nachtrust.

Accommodatie en maaltijden: Mweka Hut

Dag 09: Mweka Camp naar Arusha

Na het ontbijt vervolgen we de afdaling naar de Mweka Park Gate om uw topcertificaten te ontvangen. Op lagere hoogten kan het nat en modderig zijn, maar beenkappen en wandelstokken zullen helpen. Houd ook regenkleding en warmere kleding het beste bij de hand. Vanaf de poort ga je nog een uur verder naar Mweka Village.
Vanaf daar zal een voertuig u ontmoeten in Mweka om u terug te brengen naar uw hotel in Arusha waar diner en accommodatie wachten. Dit is de beste tijd om te vieren!

Accommodatie en maaltijden: Maasailand Safari Lodge.

Voor meer informatie over de berg Kilimanjaro;
De Kilimanjaro