Endless Safaris

Bel ons

+31 36 737 05 99

WhatsApp

+31 6 2887 83 39

E-mail

info@endless-safaris.nl

Deze kolom wordt automatisch gevuld vanuit Weergave > Menu’s > Endless Safaris Megamenu NL.

Deze kolom wordt automatisch gevuld vanuit Weergave > Menu’s > Endless Safaris Megamenu NL.

Meest gekozen safari

14-daagse Tanzania & Zanzibar

Safari door Tarangire, Serengeti en Ngorongoro, gevolgd door een verblijf op Zanzibar.

Deze kolom wordt automatisch gevuld vanuit Weergave > Menu’s > Endless Safaris Megamenu NL.

Deze kolom wordt automatisch gevuld vanuit Weergave > Menu’s > Endless Safaris Megamenu NL.

Tanzania ontdekken

Nationale parken & gebieden

Van de Serengeti tot de Ngorongoro Krater.

Deze kolom wordt automatisch gevuld vanuit Weergave > Menu’s > Endless Safaris Megamenu NL.

Deze kolom wordt automatisch gevuld vanuit Weergave > Menu’s > Endless Safaris Megamenu NL.

Zanzibar

Ontspannen aan zee

Combineer uw safari met een verblijf op Zanzibar.

Deze kolom wordt automatisch gevuld vanuit Weergave > Menu’s > Endless Safaris Megamenu NL.

Deze kolom wordt automatisch gevuld vanuit Weergave > Menu’s > Endless Safaris Megamenu NL.

Persoonlijk advies

Uw reis begint met een goed gesprek

Vertel ons uw wensen voor Tanzania en Zanzibar.

Ons verhaal

Endless Safaris

Onze band met Tanzania en onze persoonlijke manier van werken.

Lees ons verhaal →

Waarom Endless Safaris?

Kleinschalig, lokaal en persoonlijk. Uw reis, uw tempo.

Kleinschalig bedrijf

Wij zijn een kleinschalig bedrijf met persoonlijke aandacht voor elke reiziger.

Lokaal bekend

Geboren en getogen in Tanzania. Niet alleen kennen we het land, wij voelen het.

Authentiek

Wij gaan verder dan de gebaande paden en we nemen u mee naar prachtige, authentieke plekken waar weinig toeristen komen.

Persoonlijk van begin tot einde

Uw eerste aanspreekpunt is een lokale uit Tanzania. Wij begeleiden u persoonlijk van eerste contact tot u weer veilig thuis bent.

Eigen tempo

Uw reis, uw tempo. We stemmen alles af op uw wensen en ritme.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater en conservation area in Tanzania staat bekend als het achtste wereldwonder!

Ngorongoro krater in Tanzania heeft alle de grote vijf dieren. En de Grote Vijf – leeuw, luipaard, olifant, zwarte neushoorn en Afrikaanse buffel – zijn inderdaad enorm. In Ngorongoro krater, Nationaal Park, is het mogelijk om alle grote vijf te zien.
De oorsprong van de naam van de krater is dat de Maasai herders hem hebben genoemd naar het geluid van de koebel (ngoro ngoro). Benomatopoeic gebaseerd op fossiele bewijzen gevonden in de Olduvai George. Verschillende hominide soorten hebben het gebied gedurende 3 miljoen jaar bewoond.

Ngorongoro krater en conservation area

Het Ngorongoro Conservation Area (NCA), 8.300 vierkante kilometer groot, is de enige plek op aarde waar mens en dier in harmonie samenleven. Bovendien zakt de Ngorongoro krater tot een diepte van 610 meter, met een basisgebied van 260 vierkante kilometer. Daarbij met de hooghte van oospronkelijke vulkaan tussen de 4.500 en 5.800 meter hoog zijn geweest.

Vulkaan in de Ngorongoro krater

Naast de centrale caldera, heeft Ngorongoro krater twee vulkanen. Olmoti en Empakai zijn beroemd om hun prachtige watervallen, de laatste heeft een diep meer en kuso groene muren.

Tot slot, onderaan in de schepper zijn zoveel taferelen van onvoorstelbare overvloed. Bijvoorbeeld gnoes, zebra’s, buffels en Grant’s gazellen komen in grote aantallen voor. Maar er zijn ook land, wrattenzwijn, hartebeest, bushbok, waterbok en Bohorrietbok.

De grote vijf

U hebt misschien van de grote vijf gehoord! De term die jager op groot wild bedacht voor de vijf moeilijkste Afrikaanse soorten om op te sporen en te voet te bejagen. De grote vijf zijn leeuw, luipaard, olifant, zwarte neushoorn en Afrikaanse buffel. Maar niet vanwege hun gewicht, maar vanwege het gevaar en de moeilijkheid om ze neer te halen. Alle grote vijf zijn beschikbaar in de Ngorongoro Krater en conservation area Tanzania.

Ngorongoro krater, zwarte neushoorn

Zwarte neushoorn Ngorongoro krater TanzaniaTen eerste is de oostelijke zwarte neushoorn te onderscheiden van de zuidelijke ondersoort. Hij heeft een langere, slankere en meer gebogen hoorn. Zijn huid is ook duidelijk gegroefd. Zwarte neushoorn (Diceros bicornis) is naar het schijnt agressiever dan de andere drie ondersoorten. Het zijn browsers en komen meestal voor in hoogland bossen en savanne gebieden.

Hoe een zwarte neushoorn eruitziet:

De zwarte neushoorn heeft twee hoorns. Die continu groeien vanuit de huid aan de basis (vergelijkbaar met onze vingernagels) gedurende zijn hele leven. Neushoorns uit verschillende gebieden kunnen hoorns van verschillende vorm en grootte hebben. De vorm van de hoorn verschilt per geslacht, waarbij mannetjes meestal dikkere hoorns hebben en vrouwtjes vaak langere en dunnere. Mannetjes kunnen 3 meter lang en 1,6 meter hoog worden en wegen bijna 1400 kg. Vrouwtjes zijn kleiner en lichter. Ondanks hun omvang en korte poten zijn ze zeer wendbaar en kunnen ze topsnelheden bereiken van 55 km per uur.

Het zijn browsers, dus est van hogere struiken of bomen, hoewel de neushoorns die u in Ngorongoro Creator zult zien vaker de grassen grazen dan de struiken, bij gebrek aan geschikte browsing in de Creator. Zwarte neushoorns voeden zich ’s nachts en tijdens de uren van zonsopgang en zonsondergang. Onder de hete Afrikaanse zon zoeken ze een dekking door in de schaduw te gaan liggen. Neushoorns vinden vaak een geschikte waterplaats en rollen in de modder, waardoor hun huid bedekt wordt met een natuurlijk insectenafweermiddel en sunblock. De zwarte neushoorn leeft ook in het Serengeti nationaal park.

Ngorongoro krater, Leeuw

Leeuw Ngorongoro kraterTen tweede is de leeuw (Panthera Leo) een van de vier grote katten van het geslacht Panthera en een lid van de familie Felidae. Met sommige mannelijke dieren die meer dan 250 kg wegen, is hij na de tijger de grootste levende kat.

De leeuw is de langste (aan de schouder) van alle levende katten, gemiddeld ongeveer 14 cm hoger dan de tijger. Alleen na de tijger is de leeuw in lengte en gewicht de op één na grootste levende katachtige. Het grootste deel van de jacht is de verantwoordelijkheid van een vrouwtje.

Olifant

De leeuw staat dan wel bekend als de koning der dieren, maar de olifant is het grootste en zwaarste landdier ter wereld. Zijn oren alleen al meten tot 2 m x 1,2 m en kunnen tot 20 kg per stuk wegen. Een volwassen mannetje kan wel 13.200 pond wegen, 7,5 meter lang zijn met uitgestrekte slurf en 3,3 meter hoog. Hun indrukwekkende slagtanden wegen tot 60 kg per stuk. Maak hun grootte echter niet gelijk aan traagheid: olifanten kunnen snelheden bereiken tot 40 km per uur – sneller dan u kunt rennen!Olifant

Van al zijn gespecialiseerde kenmerken is de gespierde slurf het meest opmerkelijk:

Het dient als neus, hand, extra voet, signaalgever, en een werktuig om voedsel te verzamelen, water op te zuigen, af te stoffen, te graven, en een verscheidenheid aan andere functies. Met zijn lange slurf kan de olifant tot 3 meter hoog bereiken, maar hij kan ook delicate bewegingen uitvoeren, zoals het plukken van bessen of het strelen van een metgezel. Hij kan ook krachtige draaiende bewegingen maken om bomen om te trekken of te vechten. De slurf van de Afrikaanse olifant heeft twee vingerachtige structuren aan het uiteinde.

Ngorongoro crater, Luipaard

Luipaard Ngorongoro krater TanzaniaBovendien, Luipaarden bewonen een breed scala van leefgebieden in Afrika, van bergachtige bossen tot graslanden en savannen, met uitzondering van de extreem zanderige woestijn. Uitsluitend extreem zanderige woestijnen. Zij lopen het grootste risico in halfwoestijngebieden, waar de schaarse middelen vaak in conflict komen met nomadische boeren en hun vee in Ngorongoro krater Tanzania.

Jachtluipaarden zijn echter slank en rank in vergelijking met luipaarden. Met andere woorden, het luipaard is de dikste kat met korte, krachtige poten, een dunne nek en een lange staart. De vacht is geelbruin van kleur, met zwart/bruine vlekken, die gegroepeerd zijn in rozetten. De staart is lang en bedekt met littekens van de staartwortel tot het midden van de staart, eindigend in een reeks zwarte ringen. De oren zijn rond en klein, met een zwarte achterkant en een opvallende witte vlek in het midden. Het luipaard is de kleinste van de grote katten.

Vrouwelijke luipaarden

Vrouwelijke luipaarden kunnen op elk moment van het jaar bevallen. Na een draagtijd van 90-100 dagen baren zij gewoonlijk één tot drie grijsgekleurde welpen met nauwelijks zichtbare vlekken. De moeder verlaat haar nomadische levensstijl tot de jongen groot genoeg zijn om haar te vergezellen. Ze hield ze de eerste acht weken verborgen en verplaatste ze van de ene locatie naar de andere tot ze oud genoeg waren om te leren jagen. Ze houdt ze de eerste acht weken verborgen en verplaatst ze van de ene locatie naar de andere tot ze oud genoeg zijn om te leren jagen. Welpen leven bijna twee jaar bij hun moeder; verder zijn luipaarden solitaire dieren. Broers en zussen kunnen maandenlang bij elkaar blijven voordat ze uit elkaar gaan.

Ngorongoro krater, Afrikaanse (Kaapse) Buffels

Buffel Ngorongoro kraterTot slot, een van de gevaarlijke dieren van Afrika, de volgroeide Kappse buffels, is sclechts 130-150 cm lang en heeft relatief korte benen, maar kan wel 425-870 kg wegen.

De vacht is dun en zwart, tenzij bij jonge kalveren, bij wie de vacht zwart of bruin kan zijn. Ze hebben een breed schild (pas volledig ontwikkeld op zevenjarige leeftijd) dat het voorhoofd bedekt. Hoornvorm en -grootte zijn afhankelijk van de leeftijd. Echter, beide geslachten van de Afrikaanse buffel dragen massieve hoorns.
Kortom, de hoorns zijn haakvoorming en guigen vanaf hun oorsprong inn de schedel naar beneden voorda ze omhooh en naar binen krulen. De lange staart eindigt met een kwastje van langere haren. Afgezien van de hoorns is het meest onderscheidende kenmerk de kop. Een sectie van grote, slappe oren met aan de randen lang haar.

Verschil tussen Afrikaanse Buffels en Aziatische Buffels:

De Afrikaanse buffel is geen voorouder van tamme runderen en is slechts in de verte verwant aan andere grotere runderen. Door zijn onvoorspeelbare aard is hij zeer gevaarlijke vooor de mens. Het belangrijkste is dat de Afrikaanse buffel niet gedomesticeerd is. In tegenstelling tot zijn Aziatische tegenhanger, de waterbuffel. Naast mensen hebben Afrikaanse Kaapse buffels weining jagers, behalve leeuwen en grote krokodilen. Bovendien kunnen zij zichzelf verdedingen.
Als een van de grote vijf games, de Kaapse buffel is een gewilde trofee in de jacht.

Buffels grazen vaak ’s nacht en drinken en de vroefe ochtend. Maar late middag brengen de dag door met rusten.

Verder is het mogelijk om de Ngorongoro krater en conservation area safari in Tanzania te combineren met een strandvakantie op Zanzibar.
Kijk hier voor een voorbeeld reisschema;

https://www.endless-safaris.nl/en/7-days-the-great-wildebeest-migration-safari-in-serengeti/

14 days Tanzania & Zanzibar

7 dagen -Tanzania Gnoe trek -Western Corrido

Neem vandaag nog contact met ons op!

Telefoon nummer +31 36 737 05 99
Email: info@endless-safaris.nl